Taggad för helg

2015-07-31 15:40:00
Daily Övrigt  30 kommentarer
min fina kisse och en fantastisk bok
 
Hola amigos! Igår blev det ingen bloggning då det var fullt upp. Efter jobbet åkte jag hem och tog en snabb dusch och stack sedan hem till Emil. Vi åkte in till stan och hade det mys och shoppade lite. Jag hittade 2 basic toppar på H&M, samma i två olika färger. Vi åt även Frozen Yoghurt <3
När vi kom hem så berättade mamma att hon hade hittat ett djupt sår på Tufsi, det såg väldigt obehagligt ut men under natten har Tufsi tvättat sig så mycket så att det har läkt väldigt mycket. Men hon har varit så trött, sötisen.
Sedan somnade jag runt halv 10 som jag har gjort alla dagar denna veckan haha. Skönt.
 
Idag gick jag upp vid 5 tiden och stack till jobbet. Idag fram till lunch hade jag fullt upp och var överallt och ingenstans haha. Så jag slängde mig i duschen när jag kom hem, inte lite svettig man var....
Nu är första jobbveckan avklarad, så himla skönt med helg nu! Herregud vad behövligt och skönt. Jag ska spendera hela helgen med Emil och imorgon ska vi till Göteborg!!!! Har längtat så länge nu, är så taggad!
Jag kommer inte blogga förrän på söndag så lägg till mig på snap: idalindborg. Hoppas ni får en fantastisk helg!
 
Kram på er♥

Jordgubbar för ett helt kompani

2015-07-29 18:00:00
Daily Mat  37 kommentarer
 
Nu sitter jag här igen med mina sköna mjukisbyxor efter jobbet. Så himla härligt att ta en dusch och sätta på sig de när man har kommit hem. I förmiddags på jobbet var det fullt upp, och jag ville utmana mig själv och gå själv med en stor vagn och lämna kläder, det gick bra! men det är tungt haha.
 
Efter jag hade slutat så åkte jag och mamma in till stan för att köpa jordgubbar. Jag stannade i bilen och när hon kom tillbaka hade hon 15 liter jordgubbar med sig, herregud haha! men så himla gott. Så nu står mamma och gör god paj <3
 
Resten av dagen blir det att läsa lite Papertowns, och kolla på Teen Wolf och Pretty Little Liars.
Kram på er♥

My love

2015-07-28 17:30:00
Människor  22 kommentarer
 
My love
 
Fy vad jobbigt det var att höra klockan ringa 05.10 imorse. Usch usch. Men men, det var bara till att stiga upp. Det enda som känns bra med att sticka upp så tidigt är att man ska åka iväg och göra något vettigt haha. Första timmen var jobbig då jag mådde illa pga trötthet, annars har timmarna bara flugit iväg tycker jag. Det har gått bra idag och jag känner att jag redan är inne i det efter 2 dagar. Känns suveräääänt. 
 
Ikväll träffar jag Emil ♥ Hoppas ni har det fint ♥

Första jobbdagen avklarad

2015-07-27 18:30:00
Daily  20 kommentarer
 
När jag kom hem slängde jag mig in i duschen och satte efter på mig mina nya goa mjukisbyxor från Lager 157 som jag fick av mamma igår. Såå sköna! Första dagen på jobbet har gått väldigt bra. I och med att jag jobbar bland personalkläderna så har jag fått räkna kläder och gå med kläder till olika avdelningar/omklädningsrum. Det har faktiskt varit kul. :)
Idag började jag dock klockan 8, men det var första och sista gången för dessa tre veckor för nu börjar jag klockan 6 varje dag. Snacka om att jag kommer vara trött haha, så det blir till att lägga sig tidigt ikväll. Kommer dock bli skönt att kunna va ledig på dagarna/kvällarna sedan då jag slutar halv 3.
 
Just nu är jag hos Emil och vi kollar på How I Met Your Mother <3
 

My partner in crime

2015-07-26 21:48:00
Människor  23 kommentarer
 
Det senaste dygnet har jag haft det jättemysigt. Jag skulle gå och möta Emil igår men så hade han redan gått hem till mig när jag gick ut, och jag blev såå glad över att se honom igen.
Vi kollade på en film och åt glass och mjuk pepparkaka (favorit), och myste med Tufsi som också har sovit bredvid oss hela natten.
 
Idag har vi varit och ätit gott hos Emil's farmor, det var jättemysigt. Vi har även varit coola och tagit en massvis med bilder, och sedan fick vi för oss att börja se en helt ny serie tillsammans och det blev How I Met Your Mother (himla bra).
Nu har han precis gått hem och jag ska snart lägga mig. Imorgon kan man säg att mitt sommarlov tar slut för då börjar jag jobba tills skolan börjar igen! Jag ska vara på sjukhuset bland personalkläderna/tvätten. Mina arbetstider kommer vara 6-halv 3 haha så det är bara till att kriga på nu i 3 veckor. :)
 
Kram Ida 

Då vädret var fint

2015-07-25 18:59:16
Natur  30 kommentarer
Ett par bilder jag tog igår när vi åt frukost på Boön
 
Idag har det varit ett riktigt mysväder. Jag passade på att ta liten springrunda imorse och jag hann precis innan regnet började ösa ner. Sedan blev det en skön dusch och ett par timmars läsande framför den fantastiska boken Paper Towns.
 
I eftermiddag har jag varit hos min fina mormor och morfar och ätit gott! Det var väldigt mysigt! Sedan hängde de med hit och då fikade vi, och nu har de precis åkt hem.
Ikväll kommer Emil hit. Nu har vi inte träffat varandra på 8 dagar då han har varit iväg, så han har man saknat extremt mycket. Kommer bli jättemys 

Premiär av Paper Towns

2015-07-24 21:35:00
Daily iPhone  26 kommentarer
 
Idag har det varit en fin dag. Vid ungefär halv 10 tiden åkte jag ut med mamma och pappa till Boön där vi satt i några timmar och hade det härligt. Vi åt frukost och njöt utav solen som sedan försvann efter några timmar. Såå där hade vi tur på morgonen! Det var jättemysigt.
 
I eftermiddags åkte jag in med min fina kusin till stan. Jag hittade en basic topp på H&M och sedan gick vi och åt gott på Pastaco. Väldigt mys! Höjdpunkten började 18.30: PAPER TOWNS.
Jag började ju läsa boken igår och har redan läst 100 sidor, den är så fantastiskt bra. Trots att jag inte har läst ut den än så var jag så taggad på filmen idag. O guuud vad roligt den var! Längesedan jag skrattade så mycket åt en film. O ja, vad trodde jag om filmen? Jo att den skulle vara berörande och sorglig, som t.ex tfios. Det är ju ändå John Green (som är helt fantastiskt på att skriva) som har skrivit. Men denna var mer rolig på ett så sött sätt, och hur han åkte så långt för hennes skull osv. Förlåt om jag spoilar i bilderna här att faktiskt självaste Ansel Elgort dök upp i en scen där? Det hade vi ingen aning om så vi skrek? Fantastiskt ju! Dock kan jag inte säg att denna var bättre än The Fault in Our Stars.... svår och slå den där ;)
Jag kommer fortsätta läsa boken såklart, och ska bli så kul o jämföra filmen med boken sen hihi.
 
Kram på er! 

Tylösand är vackert

2015-07-23 22:21:00
Daily Natur Övrigt  34 kommentarer
 
Jag har aldrig varit med om så skiftande väder som det har varit idag. Ena sekunden kunde man ha shorts, ena sekunden kunde man inte, så det fick bli jeans tillslut. Ena sekunden har solen stekt på väldigt bra (så har faktiskt bränt mig idag), och ena sekunden har det blåst och varit mulet och känt som höst. Haha, förstår inte vädret alltså.
 
Vi åkte i alla fall tidigt imorse till Halmstad, 07.10 satt vi redo för att åka och jag kom nästan precis hem. Kaisa ska spela Laxacupen tills på söndag. Åh vad jag minns det själv, men inte som om det vore igår men kanske som om det bara vore för några månader sedan, men det var faktiskt 3 år sedan jag spelade Laxacupen. Kaisa bor på samma skola som jag gjorde, och när man såg henne spela där på planerna idag så saknar man tiden som jag själv spelade. Det blev en förlust och en vinst för de idag, så vi får hoppas på det bästa!
Under pausen åkte vi till Tylösand, vilket som var så himla fint. Blev helt kär i stranden. Vi tog även en god glass (ett måste).
 
Mellan pauserna har jag även skräckläst Papertowns som jag fick låna av Wilma igår. Herregud vad bra den är, kunde inte sluta läsa. John Green alltså, skriver som en gud. Jag har längtat såå efter filmen och imorgon ska jag se den på premiären med Maja! Längtar ♡

Reunited with Eveline

2015-07-22 15:38:12
Daily Människor Skoj  34 kommentarer
 
11.20 knackade det på min dörr igår och där stod hon, EVELINE! Senaste gången vi sågs var ju nästan 3 veckor sedan och i England, men i och med att vi va varje dag i 3 veckor så har det känts som en evighet. Det känns även som att jag har känt Eveline i en evighet, för vi klickade så fort och är så lika. Jag blev så glad över att se henne igen, glädjespridaren number 1.
Vi satt och pratade en stund och fikade innan vi åkte in till stan och mötte upp Agnes. Vi gick och åt thaibuffé som var så himla gott, och jag hade det väldigt mysigt med finisarna. The best trio. Vi gick sedan till Smoyo och åt Frozen Yoghurt!!
 
Vi gick sedan vidare mot City Gross för att köpa tacos, och Agnes körde runt på mig och Eveline i kundvagnen haha. Så där satt man, obekvämt med alla "varor" på sig, haha gud vad roligt vi hade det. Vi handlade allt möjligt och bara strosade runt där och skrattade. Ni tjejer, guldvärda.
 
Kvällen fortsatte sedan med mys vid lekplatsen, god tacos, mycket prat och skratt, och filmmys (Mean girls och High School Musical 2), sedan somnade vi gott.
 
Idag åkte Eveline igen vid halv 12 tiden, buuuuuh, men vi ses snart igen! Reunion ju! Solen stekte på och trots mitt halsont så gav jag mig ut på en springrunda. Efter att inte ha sprungit på några månader pga sjukdomar och så, så tyckte jag att det gick hyfsat bra ändå. Det blev 6 km och jobbigt var det, precis som det ska vara. ;)
Träningsvärk imorgon lär jag i alla fall ha!

Danmarktripp

2015-07-20 21:11:59
Skoj iPhone Övrigt  36 kommentarer
 
iPhone 6 // VSCOcam
 
Vilken rolig och lång dag det har vart idag! och fort har det gått, och vi har gjort väldigt mycket roligt. :)
Vi började dagen med frukostbuffé i Kristianstad, på ett jättemysigt café som kallas för Café Sandhem. Gud vad mycket gott det fanns, så vi var proppmätta när vi åkte vidare.
Vi åkte sedan vidare mot Emporia där mamma skulle lämna in sin mobil, och då passade vi på att ta den fantastiska glassen "American Spin Cream", och vi valde att testa en annan smak denna gången (mango/päron). Hur god som helst!
 
Vi åkte sedan vidare mot Danmark! vilket som var huvuddestinationen ;) Vi åkte till vårt fantastiska Bakken som vi varit väldigt många gånger, alltid lika mysigt. De var flera år sedan vi var där sist så det hade kommit lite nya karuseller också. Vi strosade runt där i väldigt många timmar och åkte en massa roliga karuseller och kollade även på den traditionella 3D bion. Vi åt även en väldigt god buffé, så nu är man fortfarande väldigt mätt.
 
Jag har haft en väldigt mysig dag med min fina familj. Alltid lika mysigt att gå där med de på fantastiska Bakken, ser redan fram emot nästa gång vi åker dit!
 
Ikväll somnar jag gott ♡

Min fina Wilma

2015-07-19 22:57:50
Människor  32 kommentarer
Min fina Wilma 
 
Idag har jag mest bara legat hemma och degat och kollat på 90210, och det har varit mycket skönt och mys.
Ikväll har jag träffat Wilma, Hampus och Albin och vi har ätit, varit konstiga på lekplatsen och pratat en massa såklart. Har varit jätteroligt, så härliga vänner.
 
Imorgon ska jag iväg med min fina familj!
Kram Ida
 
 
 

Fina ord

2015-07-18 21:15:20
Resor Språkresa 2015  37 kommentarer
 
Fantastiska ord skrevs på min ryggsäck i Brighton av helt fantastiska människor. Nu när man läser och ser tillbaka så blir man bara så glad, så fina människor man lärde känna! 
 
Kvällen igår blev väldigt mysig. Jag och Emil gick inne i stan några timmar och hade det mysigt. Idag åker han till Dalarna och ska vara iväg i en vecka, ååh saknar han redan juu.. faast vi klarade faktiskt att vara ifrån varandra i 3 veckor!
 
Idag är det sista dagen på Östersjö och jag kom hem för någon timme sedan. Jag har gått med min fina Wilma idag, och jag har shoppat igen... ett linne och två t-shirts, nää nu räcker det! (har jag sagt sådär 100 gånger). Vi hade det väldigt mysigt och åt gott och satt och pratade i det fina vädret. Jag träffade även mina goa kusiner en stund.
 
Efter denna veckan är jag väldigt trött, så nu tänkte jag sätta mig framför 90210. Så mys. Ha det fint ♥

Igår var grymt

2015-07-17 15:18:55
Festligheter Skoj iPhone  26 kommentarer
 
Kvällen igår var helt fantastiskt rolig, och lång haha men tusan vad snabbt det gick då vi hade så roligt. Vi åkte in vid ungefär 7 tiden och var hemma vid halv 4 ungefär haha. En helt underbar kväll med en massa skratt och härliga människor. Ett tag hade jag, Emil, Hampus och Wilma the best time haha och var överallt och ingenstans och bara skrattade och var allmänt konstiga (lol). Kvällen avslutades på mc med Emil, Albin, Hampus och Sara, och gud vad gott det var och vi hade väldigt roligt som klättrade upp i rutschkanan (barnsliga osv). Jag var även väldigt flitig på att filma igår, och det blev så roliga klipp på mobilen som jag kommer sitta och skratta ihjäl mig åt i lång tid framöver haha... Kvällen blev väldigt lyckad!
 
Dag 3 på Östersjö idag, och jag och Emil ska in ikväll och ha det mys. Kram Ida ♥

Magiska John De Sohn

2015-07-16 16:02:00
Musik/artister Skoj iPhone  23 kommentarer
 
Jaaaaa... vi fick alltså gå bak igår och träffa självaste kingen backstage! Tack Agnes, det var helt fantastiskt. O jag fick äntligen säga till honom hur mycket jag tycker om hans låt Under the sun! Trevlig var han också, och snygg....

Japp, för mig har det varit en dröm sen 2 år tillbaka ungefär att få se John De Sohn, och igår var det äntligen dags, och där stod jag i publiken, mållös och fattade ingenting. Det var helt fantastiskt, han är så himla grym! Jag finner inte ens ord. När han spelade Under the sun så förstod jag inte att jag äntligen stod där och fick höra det, så himla härligt och fantastiskt. Efter den låten var det bästa självklart den sista låten han körde som han kommer släppa i augusti och som heter Rush.
 
Andra dagen på Östersjöfestivalen idag och jag har träffat min fina vän Nathalie. Vi gick lite i affärer och jag hittade en klänning på Bik Bok. Vi tog även den fantastiska amerikanska glassen som är ett måste (såå god) och gick hem och träffade hennes 15 veckors söta valp. Tack Nathalie för att du är en så fin vän.
 
Ikväll ska jag träffa fantastiska människor och ha det så jäkla roligt! Hoppas ni har det fint ♡
 Idag fyller även min fina vän Moa år, grattis världens goaste mos!!! Ikväll firar vi dig!

Tagga John De Sohn

2015-07-15 17:58:32
Blommor  25 kommentarer
 
Snaaaaart är det dags för John De Sohn! (eller ja om 6 timmar) men ändå, gud vad man har varit taggad. Att äntligen få höra Under the sun live (hoppas verkligen han kör den), kommer ju bli helt fantastiskt. Jag ska in med Wilma, Matilda, Emil, Albin, Hampus, Lisa, Malou och Clara. Kommer bli jätteroligt!
 
Annars idag har jag kollat på PLL och har även varit inne på sjukhuset och tagit lite prover. Om några timmar ska jag åka hem till Wilma, och sedan kommer vi säkert få en härlig kväll!

Kram på er!

Mysig dag hemma

2015-07-14 18:29:33
Blommor  31 kommentarer
 
Dagen började med ett par avsnitt framför 90210 (8:e gången jag kollar om den serien haha) och sedan kom mormor och morfar hit med pannkakor och vi satt och pratade en stund. Var väldigt mysigt!
Jag gick sedan ut och halvsov i solstolen någon timme haha, skönt! Ikväll var jag, pappa och Kaisa uppe i Långasjön och körde minigolf. Det har aldrig gått såhär bra för mig innan på minigolf som det gjorde idag! Jag vann över pappa, herregud det har alltid varit mitt mål haha och har aldrig hänt innan. Så det var kul!
 
Så himla härligt väder idag också, sol och härligt.
Kram Ida
 
 
 

My soul was made to travel

2015-07-13 19:52:10
It's me Självporträtt  32 kommentarer
 
"my soul was made to travel the world"
så himla fint citat 
 
Dagen idag har varit mysig. Jag och Kaisa åkte in till stan och tog en glass och gick runt lite i olika affärer. Jag köpte ett par söta örhängen. Det var väldigt mysiga timmar.
Just nu sitter jag hemma hos Emil och jag och mamma har varit här och fikat med Emil, Emils mamma och syster. Har varit jättegott och mysigt!
 
Hoppas ni har det fint ♥
Kram Ida

Frågor om språkresan

2015-07-12 19:23:00
Resor Språkresa 2015  31 kommentarer

 

Jag har funderat på att åka till Brighton nästa år (2016), hur mycket fick pengar hade du med dig? Kom det till mycket alltså att man fick betala vissa saker på plats? Och fick ni mycket tid till shopping? :)

Fundera inte, bara gör det! Hihi. Jag hade med mig 3000 kr i kontanter och det använde jag mest till mat, busskort och Brighton Pier och Brighton Wheel som jag köpte till. Sedan hade jag självklart mitt kort med mig också. När man får schemat är det aktiviteter som är "optional" och det innebär att man får köpa till detta. Det som var optional för oss var Thorpe Park, Cinema, Laserzone, Porthsmouth, Brighton Pier, Brighton Watersports, Brighton Wheel och Jungle Rumble Adventure Golf. Om man skulle köpa till något så var man tvungen att betala med kontanter och man kan ju självklart ta ut pengar där, men jag rekommenderar att ha mycket pengar med er i kontanter.

 

Shopping stod det på vårat schema en dag och då fick vi 3 timmar till shopping. Annars shoppade vi mest efter skolan/aktiviterna innan kvällen då vi inte fick mycket "free time". Vi fick dock det den sista veckan om man inte hade köpt till vissa aktiviteter. Men man hinner shoppa mycket på 3 veckor då man är runt Churchill Square varje dag och man hinner shoppa på lunchen också.

 

 

 

Jag har tänkt och ha min Iphone på flygplansläge hela tiden, och ta med mig en gammal mobil och köpa ett brittiskt SIMkort, och de jag undrar är om du har gjort såhär, och faktiskt använder det brittiska numret? Eller ska man strunta i det? Jättetacksam för svar!! :)

Hej! Det funkar att ha på flygplansläge och även utan, men stäng av mobildata annars blir det en stor kostnad. Det funkar också att ta med en gammal mobil och köpa ett brittiskt SIM-kort, japp! men det kan du också göra med din vanliga telefon, men det gjorde inte jag. Jag tänkte göra det men hörde av många att det bara blev en massa strul och jag ville lägga pengarna på andra saker. Sedan ville jag mest köpa det för att kunna höra av mig till min ledare, men det skulle bli samma kostnad ändå. Dock blir det billigare att ringa till Sverige, men jag använde ändå Skype. Men jag skulle rekommendera det om du vill ha internet hela tiden för det har man.

 

 

Hej! Hur är det med träning på språkresan? Utgår från att man tar med träningskläder men vad finns det för sportiga aktiviteter? Kan man gå ut och springa / gå själv på kvällen om man känner för de?

Hej! Om man känner för att träna/ut och springa på kvällarna så måste man kolla så att det är okej med sin Host Family, men jag tror inte att det är några problem. Dock hinner man knappast. Jag tog med mig ganska mycket träningskläder och jag hade mycket användning för de, då det är mycket aktiviteter som man springer och rör på sig. Hmm vilka sportiga aktiviteter det var beror nog på hur man själv tolkar det, men jag tycker att våra aktiviteter som var sportiga var Club Evening, Sports Day, Leader's Choice, Crazy Games och STS World Championshop (där blev man svettig haha). Man springer runt såå mycket och gör så mycket hela tiden och då kan det vara skönt med träningskläder! :)

 

 
 
 
 
 

Hej! Vad ingår i STS Explorer pass? Jag har inte köpt till det nämligen då jag inte tyckte det kändes lönt när jag läste för någon månad sen. Men ångrar mig lite nu. Kan man köpa till på plats? Och måste man köpa alla aktiviteter då eller kan man bestämma att man tex vill ha en extra dag i London och betala för det?

Hej! Det som ingick i explorer pass var Ghost Walk, Sea Life Centre, Royal Pavilion, Oxford, och London Shopping. Det är såå värt att köpa Explorer pass! Ångrar inte alls att jag gjorde det. Man kan absolut köpa det på plats, det gick alldeles utmärkt men då måste man vara uppmärksam och lyssna på när sista dagen är som man kan köpa till det, för det fanns deadlines för det och även andra aktiviteter. Jag tror att man måste köpa till alla aktiviteter faktiskt men jag är inte helt säker, men tror det. Kolla med ledaren!

 

 

Hej, jag undrar - om man åker med en kompis kan man ju bo i samma värdfamilj, men sen när man gör det där provet i början kan det vara så att man hamnar i olika klasser och inte träffas lika mycket då? :/

Ja, så kan det vara. Men man går bara i skolan 3 timmar per dag och det går väldigt fort. Så var det för mig och min vän Agnes (som jag åkte tillsammans med), vi kom i olika grupper i skolan. Vi båda tyckte att det var väldigt nyttigt då man lärde känna nya människor. Så jag tyckte att det var jättebra att det blev så, för vi var tillsammans hela tiden annars förutom i skolan. :)

 

 

 

Kan du lägga upp en lista på vad du hade med dig?

Plånbok (kortet och kontanter), pass, intyg (försäkring/försäkringskort), STS papper

Handduk, två bikinis, solskydd, solglasögon

Adapter, mobilladdare, hörlurar

Block och penna.

Necessär (smycken, smink, borttagningsmedel, borste, tofsar, spännen, tandkräm, tandborste, deo, body lotion, aloe vera, parfym, tops, duschkräm, shampoo, balsam, nagellack, nagellacksborttagning, rakhyvel, mensskydd)

Huvudvärkstabletter, nässpray, halstabletter, tuggummi

Kamera + kameraväska, två objektiv, kameraladdare, motljusskydd.

Dator, dataladdare

Pyjamas

Plattång och värmespray

Kläder (5 shorts, 2 jeans, 9 linnen, 1 jumpsuit, 3 klänningar, 5 t-shirts, jeansjacka, vårjacka, 3 koftor, 3 bh, strumpor och trosor)

Roller och paraply

Träningskläder (cykelbyxor, träningsjacka, sport bh, adidas byxor, långa tights, korta träningstights, t-shirt, linne)

Skor (Nike Free, Converse, flip-flop)

+ TA MED ETT SUDD! Jag hade inte med mig ett sudd och fick fråga alla i min grupp varje dag om jag fick låna haha. Det värsta var att jag letade i hela Brighton efter ett i varje affär men det fanns inte någonstans haha, såå ta med ett!

 

 

Håller du fortfarande kontakten med människor från språkresan?

Varje dag! Vissa mer än andra. Alla i gruppen kom varann väldigt nära och alla var såå himla härliga. Det är så härligt att sociala medier finns. Men de jag håller mest kontakt med är Eveline, Karl, Fanny och Linn + Agnes då hihi som jag åkte tillsammans med. Vänner för livet!

 

 
 

Hur mycket fritid fick man?

Inte mycket faktiskt. Om man inte hade köpt till en viss aktivitet så kunde det vara så att man någon gång fick fritid, men oftast gjorde man något annat istället. Som t.ex när vissa åkte till Thorpe Park så åkte resten till Seven Sisters som var så himla mysigt. Men sista veckan fick vi fritid i några timmar under två dagar då man fick ligga vid stranden eller shoppa.

Annars var det skola/aktiviteter från klockan 9 på morgonen till 4 på dagen, sedan skulle vi mötas igen klockan 7 eller 8 på kvällen.

 

 

 

 

Vilken aktivitet/utflykt tyckte du var roligast på språkresan?

Oj haha! Jag kan inte välja. Devil's Dyke, Trade Game, Crazy Games, Seven Sisters, Photo Quiz, Brighton Pier/Wheel, och STS World Championship är starka favoriter. Men guuud vad svårt att välja! Vi gjorde inget tråkigt på de tre veckorna tycker inte jag så kan inte välja.

 

Får man busskort eller hur funkar det?

Nepp man fick tyvärr inte busskort, utan det fick man köpa. Busskort för tre veckor kostade 55,50 pund. Dyrt men värt då vi åkte buss minst 4 gånger per dag.

  

 

 

Hur var din värdfamilj och rummet du bodde i?

Jag har inte pratat så mycket om min värdfamilj då första intrycket inte var det bästa. De hälsade eller pratade med oss knappast och det var inte alls som jag hade förväntat mig. Vi tog upp detta med ledarna som pratade med de och sedan blev allt mycket bättre och kommunikationen blev mycket bättre. Jag började faktiskt trivas redan andra dagen då och rummet var väldigt mysigt. Det var litet då vi bodde 4 tjejer i ett rum haha och det fanns inte mycket plats att sätta fötterna på, men på det sättet kom vi varandra mycket närmare och det var bara mysigt.

 

Rummet vi bodde i var väldigt fräscht och vi fick även en egen toa. Dock var det inte lika fräscht efter att 4 tjejer hade bott där i 3 veckor haha, roligt. Jag trivdes väldigt bra i min värdfamilj!

 

 

 
 

Hur var era lektioner?

Våra lektioner var väldigt bra. Där längtade man efter lektionerna då de var väldigt roliga. Det var väldigt mycket muntligt, nästan bara muntligt och det lärde jag mig väldigt mycket på. Det var mycket diskussioner och skrivande och vi fick lära oss mycket hur man uttalade ord Vi hade två olika projekt, ett när vi skulle göra en egen tidning och ett när vi skulle i grupp göra egna kläder. Vi jobbade även i workbook som var lite mindre kul men ändå lärorikt.

 

 

Varför valde du just Brighton och STS?

En dröm för mig i flera år har varit att åka på språkresa och när jag tänkte på språkresa var England det första jag tänkte på. Om jag skulle åka på språkresa i England så var det Brighton jag ville till. Det var väl piren som lockade hihi, den var så vacker och vattnet var så blått så jag blev kär bara genom att kolla på bilder. Men jag hade även hört att Brighton var väldigt mysigt och att det fanns mycket fint att se. Jag var inställd på Brighton direkt! Inget tvek där.
Jag köpte både EF och STS kataloger och satt och kollade i båda. Jag hade först ställt in mig på EF men såg i STS katalogen att det fanns så mycket mer som lockade mig och som jag ville göra, så det fick bli STS och det ångrar jag inte.

 

 

 

 

Jag vill jättegärna åka på språkresa men vet inte om jag klarar av att lämna min familj så länge, saknade du aldrig din familj?

Trust me, I did. Jag saknade de till och med innan jag åkte haha. När dagen väl kom så ville jag inte lämna pojkvän eller familj. Jag och mamma hade bara varit ifrån varandra i 4-5 dagar innan. Men språkresan var något jag ville göra och detta var något som jag hade drömt om. Man måste våga släppa taget någon gång och våga sig ut i världen, och då var det min tur. Jag kände att resan skulle bli väldigt nyttig för mig, att få klara mig själv i några veckor. Det fanns dagar på språkresan som jag saknade de och till och med grät, men ingen känsla var bättre än känslan när man kom hem efter en fantastisk resa och kramade om de igen. Ååååk, låt inget hindra dig, din familj finns med öppnade armar när du kommer hem igen. 

 

Instagram during this trip: Trip2Brighton

Idalindborgphoto


Sommarfest

2015-07-11 21:02:52
Daily Festligheter Fotografier  28 kommentarer
 
Dååå var den "årliga" sommarfesten snart över. Vi har firat Kaisa, pappa och mamma idag då alla tre har fyllt år i sommar. Det har varit hur mysigt och roligt som helst. Jättegod mat och jättegod tårta (mormors goda) och ett trevligt sällskap (släkten) ♡ Vi har också spelat femkamp som är en tradition och det var jättekul. Vi har även badat och har kört volleyboll i vattnet. Min släkt är för härlig. Vädret har vi också haft väldigt tur med, det har varit så soligt och fint väder idag så jag har gått runt med min härliga jumpsuit från Hollister.
 
Ikväll ska jag sova hos världens finaste pojkvän. Ha det fint! Kram Ida
 
 
 

This morning

2015-07-10 16:15:27
Festligheter  21 kommentarer
 
charmig
 
 
Grattis på födelsedagen lillasyster!
Idag fyller Kaisa 14 år, och morgonen blev mysig med en god frukost och Kaisa öppnade sina presenter.
 
Sedan åkte vi till Kristianstad, så himla mysigt. Vi gick runt lite i gallerian och jag köpte en söt vit kofta. Vi åt även och Kaisa fick välja och det blev Burger King haha och Frozen Yoghurt, var väldigt gott.
Har nästan precis kommit hem och tagit en dusch och ikväll blir det familjemys och Emil kommer även och sover här. :)

Kram Ida

SHOPPING IN ENGLAND

2015-07-09 15:35:44
Shopping  35 kommentarer
 
Top/shorts från New Look
 
 
 
Top från New Look, shorts från Hollister
 
 
Top från Primark
 
 
 
Top från New Look
 
 
Top/shorts från Topshop
 
 
Jumpsuit från Hollister
 
 
Pyjamas shorts från Primark
 
 
Kofta från Forever 21
 
 
T-shirt från Forever 21
 
 
Tröja från Forever 21
 
 
Underkläder från Calvin Klein
 
"As the shopaholic I am, Churchill Square is one of my favorite places to spend time and money in".
Sådär skrev jag i min tidning i Brighton haha, och det stämmer.
 
Det var detta jag köpte i England åt "kläderhållet" + underkläder från Primark och en svart hoodie med text på (Brighton/England), såå himla mysig. Jag är så himla nöjd med allt mitt köp, nya favoritplagg! ♡ Bland det bästa i Brighton/London var shoppingen, så mycket snyggt och fint.
 
Magic Mike igår var fantastiskt rolig, och så himla bra. Jag och Wilma sa mest: God bless Channing Tatum.
Idag har jag träffat min fina vän Vilma, och det var inte igår man träffade henne alltså, så himla längesen så henne hade man saknat. Vi hade väldigt mycket att prata om, och det har vi alltid när vi träffas då vi inte hinner träffas så ofta. Vi cyklade till mc (standard hihi) och tog en glass, och sedan cyklade vi hem hit och och fikade lite. Mys!
 
Ikväll ska jag träffa världens bästa kusin Maja som också var ett himla tag sedan jag träffade, och det blir nog filmkväll och mys. Kram Ida ♡

Pappa 45 år

2015-07-08 17:43:19
Natur  23 kommentarer
 
Igår fyllde min fina pappa 45 år. Vi började med frukostbuffé på Best Western som var fruktansvärt gott. Vi åkte till Stenshuvud sedan som ligger i Skåne. Jag sov hela vägen dit haha, så himla trött. Vi gick lite i skogen tills vi kom fram till den fantastiska utsikten, vackert. Det var perfekt väder för det igår också, inte för varmt och inte för kallt och solen var framme. Vi gick sedan till ett café som kallas för "Kaffestugan Annorlunda", där det var kakbuffé, alltså så perfekt för mig ju haha som älskar kakor. Det var väldigt mysigt och man åkte ju hem som proppmätt.
Pappa grillade på kvällen och vi åt gott ute och tusan vad jag hade saknat svensk mat haha. Pappa öppnade även sina presenter och jag hade köpt "The bbq book" från Urban Outfitters i Brighton och tänkte direkt på pappa när jag såg den, och han blev jätteglad för den. :)
 
På kvällen kom sedan Emil som dessutom har sovit här tre nätter i rad, så himla mys! ♡
Idag sov jag ut lite och fotade sedan mina kläder som jag köpte i England. Åkte sedan bussen in till stan för att träffa min fina vän Wilma och herregud vad jag hade saknat henne. Blev så glad över att se henne och vi åt thaibuffé och även en glass, så mumsigt och mysigt. Ikväll ska vi träffas igen då vi ska se Magic Mike XXL på bio. Alltså Channing Tatum ♡♡♡
 
Kram Ida

Att åka på språkresa ♡

2015-07-07 16:55:00
Resor Språkresa 2015  34 kommentarer
 
♡♡
 
 
♡♡
 
  
♡♡
 
 
♡♡
 
 
♡♡
 
 
Nu är det två dagar sedan jag kom hem till Sverige. Jag möttes av en glad familj på flygplatsen och en glad pojkvän som överraskade mig hemma. Så himla härligt att se de igen. Borta bra men hemma bäst, ellerhur?

Att åka på språkresa är bland det otroligaste jag någonsin varit med om. Att åka på språkresa förändrade mitt liv. Att åka iväg till ett annat land med en annan miljö, nya människor och nya rutiner. Det är väldigt individuellt, men resan påverkade verkligen mig åt det positiva hållet. Man lär sig att ta eget ansvar och man utmanar sig själv genom att prata engelska. Man lär sig att hantera många ovanliga situationer. Jag har aldrig känt mig såhär trygg i min engelska som jag gör nu. Det bästa var att jag fick så många minnen med mig och vänner för livet. De vännerna jag lärde känna känns det som att jag har känt i flera år, vi kom varandra väldigt nära och kunde inte sluta gråta när vi lämnade varandra.
 
Vi hade ett schema där vi hade aktiviteter och lektioner varje dag. Lektioner hade vi dock bara på vardagarna men vi hade ändå alltid något på schemat från 9 på morgonen till 10 på kvällen. Vi gjorde något hela tiden och hade så himla roligt. Nu när jag har kommit hem och har börjat slappna av så är jag så himla trött hela tiden, men tusan vad värt det.
 
Tiden jag åkte var perfekt för mig, att lämna sin stad i 3 veckor behövde jag verkligen. Man möter nya människor, och människorna over all har jag sett en väldigt skillnad på än i Sverige. Nu när jag kommer hem har jag kommit på mig själv att säga förlåt om jag bara råkar nudda en människa då man har vant sig att vara "artig" hela tiden.
 
Brighton i sig där jag var, var en fruktansvärt mysig stad. Piren, stranden, The Lanes, Churchill Square, North Laine, människorna. Allt var så härligt och efter några dagar där kände man sig som hemma nästan. STS lika så, de gjorde det så roligt med språk och de var så uppmärksamma om allt. Man kände sig trygg med ledarna.
Värdfamiljen trivdes vi inte i första kvällen, men sedan tog vi upp det med ledarna som pratade med de och då började det bli jättebra. Jag tycker att det var jättemysigt att bo i en värdfamilj och mycket av de är pga att jag och Agnes bodde med så fina tjejer.
 
Alla ni läsare som läser detta, först och främst vill jag säga tack för att ni har följt mig även dessa tre veckor och jag välkomnar nya läsare också, hoppas ni stannar. Jag har fått väldigt många frågor under denna resa som jag har svarat på i kommentarerna, och om det är något ni undrar så bara fråga så ska jag fixa ett inlägg med svaren.
 
Om ni får chansen att åka på språkresa, ta den. Det kostar en del men det är värt! Lycka och vänskap, det är ovärderligt! Våga lämna Sverige för en stund och våga åka iväg till en ny kultur och träffa nya människor och lära sig ett språk ännu bättre. Det är så värt, man förändras helt som människa och får uppleva och se något nytt varje dag. Tveka inte, du lever bara en gång, åk!
 

Känslosam dag med många tårar

2015-07-05 00:25:26
Resor Språkresa 2015 iPhone  39 kommentarer
 
Idag har det varit en så känslosam dag med många tårar.
Det stod shopping i London på schemat, och gud vad jag har varit taggad. Bussresan dit var rolig när jag tänker tillbaka, men i stunden var den jobbig då det säkert var 50 grader där inne och alla stod upp vid fönstrena. Timmarna i London bestod mest av stress haha, och vi hann gå in på Forever 21 och Calvin Klein. Men det var ju tur att vi inte hann fler affärer då allt blev väldigt dyrt haha.
 
På bussen hem skrev vi på varandras väskor och jag började nästan gråta över vad folk skrev på min väska, såå himla fint. Jag kommer säkert visa er någon dag vad det står :') det var så mysigt och roligt på bussen hem.
På bussen kom även Eveline med tre armband till mig, henne och Agnes. De var såå fina och de ska vi ha som vänskapsarmband, och jag tror nog att jag aldrig kommer ta av mig det.
 
När vi hade hoppat av bussen hem så skulle vi säga hejdå till alla. Usch vad det var jobbigt. Jag har lärt känna så fantastiska människor här, vänner för livet. Jag är så tacksam över dessa 3 veckorna och människorna jag har lärt känna. Alla brast ut i tårar, och det var fruktansvärt att säga hejdå till alla men ändå så fint, då det känns som att man har känt dessa människor i flera år, men egentligen är det bara i 3 veckor. Hur man kan komma människor så nära på bara några veckor, hur man kan älska en vän så mycket som man bara har känt i några veckor, det är fint. Det är fint att se hur nära man kan komma människor på så kort tid.
När Eveline sa till mig att jag var den bästa hon någonsin träffat så brast det fullständigt för mig, kunde inte sluta gråta.
 
Ikväll umgås jag med mina fantastiska rommies som jag har kommit så himla nära. Vi har bott så trångt och mysigt tillsammans nu i 3 veckor och skrattar åt exakt allt och inget. Man kan prata om allt med de.
Fanny la upp en bild på sin Instagram och skrev så himla fint. Blev såå glad!
 
TACK BRIGTON och TACK ALLA MÄNNISKOR
för denna resan, den bästa resan i mitt liv.

Graduation

2015-07-04 00:31:41
Resor Språkresa 2015  23 kommentarer
 
Dagen har varit fylld med värme och glädje. Vi började dagen med ett slutprov i skolan vilket som var väldigt svårt faktiskt, men jag har lärt mig mycket kände jag på provet och jag blev jättenöjd med resultatet jag fick. Sedan var det graduation och vi fick var och en gå fram och hämta ett diplom där vårt namn stod och att vi hade genomfört denna engelska kursen i 3 veckor, och det är ändå helt sjukt att snart 3 veckor har gått, var har tiden tagit vägen?
 
Ikväll har vi haft någon slags avslutning vid stranden, och det har varit så fantastiskt mysigt och roligt. Vi alla fick ett varsitt papper där vi skulle skriva vårt namn och skicka vidare och varje person skulle skriva något positivt om alla. Jag blev så glad över det som folk skrev om mig! Sånt stärker ens självförtroende och det pappret kommer jag alltid spara.
Vi satt där bland stenarna och skrattade mycket hela kvällen.
 
Imorgon är det sista dagen här och då ska vi inte ens vara i Brighton utan i London, och shoppa!!!! Undrar mest hur jag ska kunna få ner allt i min resväska?? Men det kommer bli väldigt roligt!!! och imorgonkväll blir det nog mys med mina fantastiska roomies. Såå en dag kvar i Brighton av 3 veckor, 3 fantastiska veckor. 3 veckor som har förändrat mitt liv.
 
♡♡♡

Beautiful Brighton

2015-07-02 19:15:00
Resor Språkresa 2015  28 kommentarer
 
Beautiful Brighton ♡
 
Idag hade vi våra sista lektioner, för imorgon ska vi skriva ett prov och ha någon slags graduation, himla roligt.
Vid 1 tiden var det STS World Championship och gud vad roligt det var! Vi var många i Preston Park och på en stooor fotbollsplan typ.
Vi körde en massa roliga tävlingar och den roligaste var lätt när vi skulle köra "skottkärra". Jag körde med Eveline och det var så jobbigt haha så vi skrattade så mycket. Vi körde också innebandy och sedan skulle vi också i varje lag bära två stycken och samtidigt hålla ihop om ni förstår vad jag menar haha. Så nu är man ännu tröttare, men glad! Vädret idag har också varit så himla konstigt, för ena sekunden har det regnat jättemycket och andra sekunden har det varit väldigt varmt.
När jag kom hem tänkte jag börja packa lite, såå nu har jag liiiite koll i alla fall haha men mycket kvar. Hoppas jag kommer hem he he he.
 
Nu ska jag snart iväg igen för ikväll är det sista Student Party, kommer bli roligt!
Kram Ida

From above

2015-07-01 18:33:00
Resor Språkresa 2015  25 kommentarer
 
Igår var Student Party väldigt roligt, och det roligaste var nog när de spelade "det drar", haha så svenskt.
33 grader idag, herregud, och nu är det 37 grader. Det är såå varmt, men dagen har ändå varit så himla härlig. "Metrologer har förutspått att denna 1 juli är den varmaste 1 juli på 165 år i England", stod det i tidningen hehehe.
Lektionerna bestod av värme och trötthet haha. Vi kom nog inte i säng förrän halv 1 igår då vi satt och pratade, mys. På sista lektionerna idag pratade vi om hur man ska vara som person inom vissa jobb, och det var väldigt intressant faktiskt.
 
Vi var 6 tjejer som åkte upp i Brighton Wheel och kollade på den fantastiska utsikten, och det var aircondition där inne också vilket som var väldigt skönt. Brighton är så vackert, och så mysigt. Jag vill hit igen, jag måste. Jag har snart spenderat 3 veckor här, 3 veckor!? Helt sjukt. Det har varit/är helt fantastiskt.
Sedan blev det lite mer shopping (hehe) och jag köpte en present till pappa och två linnen till mig själv på New Look (hehe).
 
Jag har nästan precis pratat med min fina familj och pojkvän på Skype samtidigt (Emil var hemma hos de), och det var mys mys. Ikväll ska vi mötas vid piren och åka till något som kallas för Brighton Marina och typ sitta och mysa tror jag. :)
 
Kram Ida




Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec