Whitsundays

2018-02-26 23:50:35
Backpacking 2018 Daily  1 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
Vi hade så mysiga dagar på Whitsundays. Vi åkte med segelbåten Spank Me, först när vi bokade det så tänkte vi att vad är detta egentligen, men ångrar inte att vi hoppade på den båten. Våra ”guider” var helt galna och bland det roligaste under de dagarna. Vi kom på smeknamn på de som Roger Pontare, tandlös och mattanten, hahah så roligt. Första dagen vi skulle hoppa på var jag ärligt talat så bakis då vi hade festat hela natten. Men vi snorklade i bärrierrevet på ett ställe som var lite grumligare och där många koraller hade dött. På kvällen åt vi god mat och satt uppe på däck och umgicks, mysigt. Vi sov även på ”våningssängar” så man kunde öppna som ett ”fönster” och se ut, det var mysigt att kunna somna där och bara titta upp i himlen.

 

Andra dagen blev vi väckta klockan 6 av mattanten som gick in och skrek på oss att frukosten var färdig och då hade vi även redan börjat åka igen. Vi var påväg till Whitehaven Beach. Åh så länge jag hade velat se den stranden, vi gick upp till ett lockout point och sedan badade vi i några timmar innan vi åkte vidare. Vi snorklade två gånger den dagen, mycket bättre snorkling än dagen innan och korallerna var så fina och det var mycket fiskar och sköldpaddor. Var väldigt häftigt. Vi tog bilder med undervattenskamera som kommer dyka upp här någon dag. Solen stekte på så vi låg flera timmar på däck medan vi åkte, var så mys. Kvällen blev väldigt mysig då en av våra guider spelade ukelele, så vi tog ut våra kuddar och somnade till det. Vi försökte sova en stund uppe på däck och hade tänkt sova där hela natten men sen började det regna. På morgonen öste det ner och var närmre storm. Nere i hytten var det ingen luft så vi gick upp på däck och svalkade av oss som attan och borstade tänderna med regn som vatten, hahah. När vi kom fram till Airlie Beach gick vi och åt och började förbereda oss inför kvällen då vi skulle ut med våra friendos och det var även efterfest på Beaches med de som hade åkt på Whitsundays. Tycker det är så roligt att de vi träffade på Fraser och i Noosa har hängt med hela östkusten med andra ord så vi träffas och bor på samma hostel nästan varje gång. De är helt underbara och my heart will break när jag säger hejdå till dem, snart är det dags för det tyvärr.

 

I alla fall, Whitsundays var som alla sagt, bland det bästa på hela resan och väldigt fint och vackert. Det bästa var nog att snorkla i The Great Barrier Reef. Att leva på en segelbåt i 2 dagar utan internet och bara umgås var såå mysigt!!


1770, Agnes Water

2018-02-23 04:24:00
Backpacking 2018 Daily  3 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) 
(null) 
(null)
(null) 
(null)
(null)
(null)
 
Vi har spenderade nästan två dagar i Agnes Water. Det bjöds bland annat på surfing och känguru tittande på Horizons Kangaroo Sanctuary.

 

Först och främst, surfingen. Jag o Matilda hade bokat en surflektion så vi skulle vara där klockan 10. Jag har alltid velat surfa, tittat på 90210 och bara varit så nyfiken om det är så lätt som det faktiskt ser ut. Surfingen var svinrolig! Träningsvärken efter har varit enorm dock. Det var hur svårt som helst, men jag lyckades stå upp 4/7 gånger, så jag känner ändå att det gick bra. Alla borde testa på surfingen, jag ville inte åka till Australien utan att testa på det!

 

På eftermiddagen åkte vi med Marinke och Pieter som kom till Agnes Water <3 för att kolla kängurus och mata dem. Herregud, när jag satt där kände jag verkligen hur livet var komplett alltså. Så enormt söta och nyfikna. Vi fick vara där en timme och fick även se bebis kängurus. Lätt värt att åka dit, så mycket roligare än att se de på zoo. Åh de var så gulliga! 

 

På kvällen åkte vi med Marinke och Pieter och grillade barbeque. Så himla mysigt och gott. Satt vid havet och åt det tills solnedgången. Alltså dessa människor är så underbara och vi har kommit de så nära, vi ska förmodligen träffa de en gång till på Airlie Beach på fredag. Så mysiga timmar! 

 

Däremot var det tänkt att vi skulle åka nattbuss till Airlie Beach i måndags, bussen gick 21:45. Den enda som fanns på listan på bussen var Wilma, inte jag och Matilda. Vi kokade allihop då vi var så arga, de som har bokat åt oss hade gjort något fel. Men men, fanns inte så mycket och göra. Wilma hoppade på bussen och jag o Matilda fick stanna ytterligare en natt på Cool Bananas i Agnes Water, rekommenderar verkligen det hostelet! De var så enormt trevliga och hjälpte oss när det gick snett. Vi hade ju inte ens en ytterligare natt bokad. Vi fick tag på en buss som gick tisdagen 11.00, dvs framme 20.30 i Airlie Beach. Thank God, då vi hann vi med Whitsunday båten Som gick i onsdags morgon. Det hade vi inte hunnit annars, så allt löste sig tillslut!

 

När jag och Matilda kom fram till Airlie Beach mötte vi upp Wilma, Henry, Matt och Aiden och festade natten lång. Var svinroligt! Helt otroligt vad vi träffat roliga människor här som vi möter upp hela tiden på östkusten.

 

Vi hade det så mysigt i Agnes Water, especially thanks to our babes Marinke and Pieter <3 love you guys. Inlägg om Whitsundays kommer!


Fraser Island

2018-02-20 01:08:15
Backpacking 2018 Daily  1 kommentarer
  Lake McKenzie och en cool ödla som åt upp mina rester som jag tappade under bordet <3
(null)
(null)
(null)                 
(null)                 
(null)
(null)
(null)
(null)                 
Our best gang, group 4
(null)                  (null)
(null)
Red Canyon
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)
Champagne Pools
(null)                 
(null)                 
(null)
A nice mountain
(null)                 
(null)                 
(null)                 
Tea Tree Lake
(null)
A good hangover
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)                 
(null)
Eli Creek
(null)
Dingoooo!!! En söt liten tanig en
 

Jag hade inte kunnat vara mer tacksam eller rikare på upplevelser efter dessa dagar vi haft på Fraser Island. Jag älskade det!! 3 dagar utan något internet, på en fin (och helt galen ö), nätter i tält med så roliga människor. Tycker det är otroligt att vi åkte dit med främlingar, kommer hem med vänner för livet. Vi var en grupp på ungefär 30 pers och hade 4 bilar. 8 personer i varje bil. De som vi tre blev tajtast med var ett par från Nederländerna och en kille från England. Jäklar vad roligt vi hade, dagar som nätter. Körde runt i bilen på dagarna på stranden med hög musik och bara totalälskade livet, kunde inte blivit bättre. Vi hade även bästa guiden måste jag säga, hahah så rolig.

Första dagen såg vi Lake McKenzie, sjukt vacker. Har sett mycket bilder på detta, har trott vattnet varit redigerat, men nej, jäklar vad blått och fint, bilder ger ej rättvisa. Lagom skönt att doppa sig när det var kokhett ute. Vi åt även lunch och såg en himlans stor ödla, såg en del av dem. Jag såg i alla fall ingen orm så att säga, skönt. Vi har nog haft över 35 grader på dagarna och minst 20 på nätterna. Vi alla har varit helt glittriga i ansiktet både på dagarna och nätterna av svett hahah. På kvällen var det barbeque och sedan satt vi och drack Goon och umgicks resten av kvällen. Helt sjukt roligt.

Andra dagen körde vi till Champagne Pools. Det har väldiga avstånd på Fraser, inte så konstigt när det är världens största ö och det var bara skönt att åka så länge i bilarna vid stranden då det fläktade. Champagne pools var väldigt häftigt och runt om såg det ut som värsta Hobbit land närmre. Sedan åkte vi vidare till en stor utsiktsplats, tro mig när jag säger att svetten aldrig runnit så mycket som nu när vi gick upp för detta berg haha. Vi äkte tillbaka till campet därefter, lunchade och åkte sedan vidare till Tea Tree lake (Lake Boomanjin) Detta hade vi hört en del om, vattnet var alldeles rött och färgen kommer från "Tea trees". Vi smörjde in sand över hela vår kropp och vattnet var ganska varmt. Haha det var så roligt och mysigt att vara där ett tag.

Kvällen bestod av fest och massvis med "ring of fire - kortspel". 

Sista dagen åkte vi till Eli Creek. Där flöt vi runt i stora ringar, var precis som i en regnskog. Såå vacker natur och var hur mysigt som helst. Innan vi åkte från Fraser såg vi äntligen en Dingo <3 Vi var framme på Rainbow Beach på eftermiddagen någon gång. På kvällen umgicks vi med våra favs Marinke, Pieter och Henry. Blev en del Goon och typ avskedsparty. Dessa människor är helt fantastiska, helt otroligt hur nära man kan komma någon på så kort tid. Fraser var utan tvekan det bästa på resan hittills, man får bara inte missa det!!!

Nu är vi i Agnes Water, 1770. Inlägg om det kommer! Snart vidare mot Airlie Beach.

(Pga wifi så blir bilderna som de blir med storleken) KRAM





Noosa, you’re beautiful

2018-02-13 17:56:21
Backpacking 2018 Daily  3 kommentarer
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null)
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null) 
(null)
(null) 

Vi har haft ett par helt underbara dagar i Noosa! Tycker det är så himla härligt och fint här, dock varmt som attan. Vi sitter under ett parasoll just nu och trots det rinner det svett, hahah. Jobbigt liv vi har just nu ;))

I söndagskväll när vi kom fram åkte vi direkt till farbror doktor för att kolla upp Wilmas sår som hon fick häromdagen. Efter några timmar fick hon äntligen hjälp och det är nu snart helt läkt får vi hoppas!
I måndags gick jag, Matilda och en tjej från England till Noosas nationalpark i 35 grader. Målet med detta var att komma fram till Fairy Pools och efter massvis med krig i värmen kom vi äntligen fram och fick gå ner för klippor för att komma enda fram. Den första "poolen" var ej så värst fin men den andra var närmre magisk! Vi tog ett dopp där vilket som var mer än behövligt. Hur skönt och fint som helst. Det var så häftigt att äntligen fått bada där! (Man har ju dreglat över bilder på Instagram fram tills dess). Sedan gick vi tillbaka till Wilma som var på vårt hostel Noomads Noosa, kokade lite pasta och fixade oss inför kvällen.

Det bästa med vårt hostel är ju ändå att de har en bar/nattklubb här?? Vi satte oss och tog 2 burgare, 2 öl och en cider för 22 aud, hur billigt? Sedan träffade vi två killar från Kanada som bjussade på vin på stranden, sjyst. Sedan blev det utgång på Cornerstone. Hur härlig och rolig kväll som helst! Bland de bästa hittills.
Igår var vi ganska bakis och tog det lugnt hela dagen, även så varmt så man bara kunde sitta i skuggan ungefär. Vi gick ner till stranden mot kvällen och åt lite gott.

Nu tackar vi Noosa för dessa dagar, idag checkar vi ut och åker vidare mot Rainbow Beach. Även 3 dagar på Fraser Island väntar! Vi är såå taggade!!!!! ❤️

(Bilderna blev olika storlekar, justerar senare)

Guldkusten!

2018-02-12 20:09:00
Backpacking 2018 Daily  2 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null) 

Vi spenderade 2 dagar i Surfers Paradise - Gold Coast. De två dagarna bestådde mest av vila och återhämtning för oss alla tre. Jag blev väldigt hes så det lät som att jag kommit in i målbrottet <3 haha, skrattade bara åt det faktiskt. Sånt man får räkna med, men nu känner vi oss alla bättre och är snart helt återhämtade! Vi hann i alla fall med strandhäng och poolhäng. Dagarna var väldigt varma. Jag gillade Surfers Paradise, tyckte det var snyggt med alla skyskrapor. Nu är vi i Noosa, såå härligt här!  

Vi hööörs ❤️



Byron Bay called

2018-02-08 19:40:00
Backpacking 2018 Daily  2 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi har spenderat ett par härliga dagar i Byron Bay. Det har varit väldigt varmt på dagarna, 30 grader ungefär. Inte alls fy skam. I måndags kom vi hit efter att ha spenderat natten på bussen. Vi checkade in på Holliday Village. Ett väldigt mysigt hostel som bjöd på fest varje dag och roliga människor. Vi hade däremot dåligt med wi-fi. Vi bestämde oss för att ta en nap på 4 timmar när vi kom fram i måndags, snacka trötta. På kvällen blev det festligheter och vi gick ut på en bar vid stranden där de spelade massa reggae. 

I tisdags spenderade vi halva dagen på stranden. En väldigt fin strand och fint vatten. Vår rumskompis Helen från Amsterdam checkade in och vi klickade direkt med henne, hur härlig och rolig som helst. Vi var vid stranden och tog även en drink i baren. Kvällen avslutades med partaj och utgång på Cheeky Monkeys som låg mitt emot vårt hostel. En annorlunda bar/klubb där "dansgolven" var på borden, haha älskar <3

 I onsdags blev det också strandhäng och utgång på Cheeky Monkeys. Innan det var det även barbeque night på vårt hostel, fanns massvis med gott.

Igår var höjdpunkten under våra dagar här tycker jag. Vi hade bokat "sea kayaking with dolphins" under eftermiddagen. Vi paddlade 6 km i stora vågor i 2-3 timmar, kändes som man åkte i en karusell haha, men det var väldigt roligt och även skönt att doppa sig i vattnet. Väldigt bra planerat med guide och allt. Efteråt var vi helt slutkörda o trötta av solen men valde ändå att gå till The Lighthouse för att se solnedgången. Det ångrar jag absolut inte att vi gjorde, det var såå fint och mysigt. Resten av kvällen bara tog vi det lugnt på vårt hostel.

Nu är vi i Surfers Paradise och har checkat in på vårt hostel Bunk Surfers Paradise. Direkt när vi rullade in med bussen tyckte jag staden verkade hur häftig och snygg som helst. Vårt hostel är lite klyschigare än de andra två hostel vi bott på. Skönt att få en egen dusch! Vi känner oss lite krassliga allihopa med förkylningar osv, så nu blir det läggdags för vår del. Skönt att ta igen lite sömn. Fick catcha en fin solnedgång vid stranden innan tillsammans med lite smått och gott att äta på, mysigt. Riktigt snygg strand!

Vi tackar Byron Bay och alla härliga människor vi träffat. Här i Surfers Paradise spenderar vi två dygn. ❤️ kram!

 


Bondi Beach & The Royal Botanic Garden

2018-02-04 13:54:20
Backpacking 2018 Daily  5 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

I lördags åkte vi till Bondi Beach under eftermiddagen, jag kände mig fortfarande inte helt 100, utmattad och fortfarande lite illamående. Bondi Beach hade så mycket mer än det man har sett på bilder. Den mest klassiska turistbilden när det kommer till Bondi Beach skulle jag ändå säga är bilden på Iceburgs poolen. Vi kände oss som riktiga turister där när det var det första vi letade upp efter vi fått i oss något att äta. Det var väldigt fint på Bondi, hade kunnat strosa runt där i flera timmar om det inte var för att vi alla var så trötta. I alla fall, när vi kände oss nöjda åkte vi tillbaka till vårt hostel. På kvällen gick vi ut med några sköna snubbar från vårt hostel. Vi åkte ner till Darling Harbour och var både ute på 1 nattklubb och typ 3-4 barer hahah. Kul att gå runt lite och upptäcka Sydney mer. Jag tog det dock väldigt lugnt då jag inte kände mig riktigt återställd.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Igår när jag vaknade kände jag mig helt återställd, var helt underbart. Vi åt frukost och gick till The Royal Botanic Gardens. Herregud vad fint. Där hade jag kunnat vara i timmar och det var vi också. Vi satte oss under ett träd och vilade ett tag, var så mysigt och solen stekte på ganska rejält. Men var en väldigt lugn och fin plats, det blev mitt favoritställe i Sydney faktiskt.
När klockan närmade sig 6 gick vi från Mad Monkey hostel ner till centralen där vi hoppade på Greyhound bussen. Vi har bokat denna buss längst hela östkusten. Jag tycker den var super! Skön att sova i med bra säten, man kunde ladda telefonerna, fanns wi-fi emellanåt. Det bästa av allt var ju att de stannade på Mc Donalds klockan 4 inatt. Resan tog 12 h och nu är vi framme i Byron Bay!!!! Här ska vi spendera 4 nätter. Så vi sitter och planerar lite vad vi hade kunnat tänka oss se och göra, ska snart checka in på vårt hostel Holiday Villages. 

Sydney Opera House

2018-02-02 04:59:42
Backpacking 2018 Daily  2 kommentarer
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Vi är sanna turister, ellerhur? ;) jag var faktiskt som mest taggad på att se operahuset och Sydney Harbour Bridge här. Inte vet jag varför men har alltid tyckt det ser så häftigt ut. Igår gick vi dit och vädret var hur härligt som helst, 30 grader och sol. Det har även varit lite moln vilket vi tycker är skönt då det var 40 grader innan vi kom till Sydney. Vi satte oss på en utebar och tog en varsin drink, så härligt.

Under dagen var vi även på Travel Bugs vilket som är en utav de större resebyråerna för Backpackers. Det slutade med att vi bokade aktiviteter i 3.5 veckor framöver!! Vi ska resa östkusten! Lämnar Sydney på söndag och första stoppet blir Byron Bay. Ska bli så spännande och häftigt allt vi kommer få uppleva!!! Är så excited.

Igårkväll gick vi ut på en utav de större nattklubbarna här, The Ivy. Älskade att de hade pool där. Men jag mådde däremot inte bra på hela kvällen. Det hela slutade med att jag kräkte i princip hela natten och morgonen idag. Var så dum som drack mjölk igår som hade stått framme i minst 2 timmar, så drabbades av matförgiftning. Har legat inne i princip hela dagen, sovit och varit helt utmattad. Nu känner jag mig på bättringsvägen och imorgon kallar Bondi Beach om jag orkar. 





Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec