De skönaste skorna jag äger

2015-02-28 18:04:00
Tips  71 kommentarer
 
De skönaste skor jag äger! Ett stort tips, Nike Air Force ❤
Kom hem för några timmar sedan och vi hade det jättemysigt. Vi gick och köpte glass och maränger igår, så himla gott! och vi träffade även Nathalie ute en liten stund. Var jätteroligt att träffa henne igen, saknat henne ❤
 
Ikväll blir det mys med familjen framför Mello. MÅNS ZELMERLÖW! IDOLEN SEDAN 2005! JAG SÄGER BARA DETTA, ATT HAN HAR MAN VÄNTAT PÅ OCH IDAG ÄÄÄNTLIGEN ÄR DET HANS TUR! så rösta rösta rösta!!!! ❤
 
PS: har namnsdag idag hihi, MARIA

Karlshamn är ganska fint ibland

2015-02-27 16:41:00
Daily iPhone  49 kommentarer
 
Såå himla fint och skönt vårväder när vi slutade idag. Dessa är tagna för lite mer än en timme sedan och det var så härligt i stan faktiskt. Nu är det väldigt skönt med helg och ikväll ska jag till Emil och sova där. ❤ Hoppas ni får en fin helg!

Tufsi med tratten

2015-02-26 20:34:35
Djur  47 kommentarer
 
Haha lilla Tufsi steriliserades igår och kom hem med en så söt tratt på sig, haha sötingen.
Igårkväll träffade jag så fina människor. Jag, Emil, Albin och Amanda träffades några timmar och det var väldigt roligt! Vi har väldigt kul tillsammans och det är så härligt! Bra människor det. Sov sedan hos Emil ❤
 
Idag vaknade jag med en extrem träningsvärk i hela kroppen, speciellt i armarna haha från gymnastiken på idrotten. Så värt dock.
Resten av dagen har jag inte mått sådär jättebra pga min mens som är så irriterande och jobbig, tror nog många förstår. Usch usch, hatar mens och mensvärk. Varit allmänt sur och ledsen idag, inte kul.
Något som dock kändes riktigt bra idag var att jag och Wilma köttade som attan på ett arbete vi fick på konsten idag, då kände man sig bra sen där ett tag.
Bättre blev det även när jag hängde med Emil hem och även när jag träffade lille familjen ❤❤❤
 
Kram på er

snabb lista

2015-02-25 10:58:00
Listor  61 kommentarer

Nämn något som gjorde dig glad igår?

När jag var ute och sprang igår, och även den sköna duschen efter. Även när jag och Wilma var och fotade i skolan och det var blåsigt som attan, och vi skrattade ihjäl för det var så kallt haha och för att vi tydligen är lika ;) När jag, Emil och Albin åkte ett extra varv runt stan med bussen för att det var något fel på bussen hahah.

 

Haha bild från igår. Såå, är vi lika?
 

Vad gjorde du klockan åtta imorse?

Satt i gympasalen och lyssnade på idrottsläraren som förklarade massa om gymnastik som vi skulle ha på idrotten.

 

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?

Lyssnade på genomgången på svenskan.

 

Det senaste du sa högt?

"Jaaaa det är härligt! Du kommer inte ångra dig" (Wilma började kolla på OTH lol)

 

Vad har du druckit idag?

Vatten och juice.

 

Det senaste du åt?

Två mackor och flingor.

 

Det senaste du köpte?

En cola i cafeterian.

 

Vad är det för färg på din ytterdörr?

Den är vit. :)

 

Vad är det för väder hos dig nu?

Det var soligt imorse, yeeey! Nuu har den försvunnit såklart.

 

 
 

Godaste glassmaken?

Jag älskar all glass, faktiskt haha. Glass är bland det godaste jag vet. Men om man bortser från Ben&Jerrys så finns det något som vi alltid brukar tvinga pappa åka och köpa haha (Big Pack Banana Split). Det är faktiskt väääldigt gott.

 

Drömmer du mardrömmar?

Nej inte så ofta. Drömmer väldigt konstiga och bra drömmar faktiskt. Dock har jag på senaste tiden drömt lite mindre bra drömmar några nätter än vanligtvis.

 

Favoritklädsel?

Myskläder, självklart. Annars typ klänning, eller shorts och linne, på sommaren. På vintern går jag helst i svarta jeans, mina Johnny Bulls och en go tröja.

 

Favoritlåt just nu?

Love Me Like You Do - Ellie Goulding

I Found - Amber Run

t Another Love (Dimitri Vangelis & Wyman Remix) - Tom Odell

 

Vad ser du om du tittar till höger?

Hilde och Wilma, och några andra i klassen.

 

Vad gör dig glad just nu?

Att veta att jag ska sova över med Emil ikväll :)

 

Vad ska du göra härnäst?

Fortsätta på min muntliga framställning på svenskan.

 

Humör just nu?

Fundersam, och även glad då det har varit sol ute, men nu försvann den :(

 

Favoritgodis?

Har inte ätit godis på väldigt länge, och har som nyårslöfte att inte äta det på hela året. Jag tror faktiskt att jag kommer klara det för tycker inte om godis så mycket längre haha. Annars har det typ varit något surt <3

 

Sommarplaner?

Brighton i 3 veckor (språkresa) med Agnes! och även något sommarjobb förhoppningsvis. Annars umgås med de jag tycker om och bada mycket och äta jordgubbar <3

 

 

Hur många kuddar sover du med?

Har två i sängen. Sover antingen över dem båda, eller med huvudet längst ner på kanten av den ena.

 

Vad är viktigast för dig?

Min familj, vänner och pojkvän. Även min självkänsla, utan tvekan. Träning, musik och foto är så viktigt för mig med, och att resa och upptäcka världen. Att skratta och inte bry sig om vad andra tycker, att vara mig själv och att nå mina mål.

 


Deep in their roots, all flowers keep the light

2015-02-24 13:17:00
Blommor  83 kommentarer

Lång dag i skolan idag, går enda till fyra. Tisdagar brukar vara väldigt långtråkiga men dagen har ändå hittills varit bra. Hade tid på hudmottagningen innan för ska ta väck ett födelsemärke som var viktigt att få bort sa de. Har dock ej tagit bort det än. Snälla mormor och morfar hämtade mig sedan och körde tillbaka så jag slapp ta bussen ♥♥♥♥
 
Ikväll ska jag träna efter skolan, skööönt. Kram på er!
 

Sista dagen på sportlovet

2015-02-23 08:22:40
iPhone  49 kommentarer
 
Dagen igår var väldigt bra! När jag vaknade var det såå himla fint väder, värsta vårvädret. Då blir man så mycket gladare.
Åkte vid 12 tiden till mormor och morfar där vi även träffade kusinerna. Vi var och köpte fika och åt och hade det väldigt mysigt hemma hos mormor och morfar. Det var väldigt mysiga timmar med prat, skratt, god fika och roligt spel.

På kvällen var jag på bio med mamma och Kaisa. Vi såg Cirkeln och den var väldigt speciell, men himla bra! Rekommenderar. Var väldigt bra för att vara en svensk film. :)
Vi hämtade sedan Emil påvägen hem och han sov hemma inatt, så himla mysigt och herregud vad lätt för oss det var att gå upp idag (eller?).
Sitter just nu på svenskalektionen och är så himla trött. Vi slutar 11 idag i alla fall, och det är ju skööönt i alla fall.
Mitt sportlov har varit väldigt bra, hoppas ert också har varit det! Kram

JAG SKA TILL USA ♡

2015-02-21 17:24:00
Resor Skoj USA 2015  70 kommentarer
 
VI SKA TILL USA! Det var detta vi fick reda på i måndags och jag tänker på det heeeela tiden. Jag visste att vi någon gång skulle till USA då mina kusiner bor där, men visste inte riktigt när. Tusan vad glad jag blev. Min största dröm kommer att gå i uppfyllelse. Många av er som har läst min blogg länge vet nog att jag har drömt om USA enda sedan jag började kolla på 90210 (2009) och sedan dess har det nog inte gått en dag utan att jag tänkt på det.
 
Vi ska till Los Angeles, alltså va omg herregud så fantastiskt? Tänk Sea World, Disney Land, Venice Beach, BEVERLY HILLS? och allt annat, HALLÅÅÅÅ? Allt detta kommer kännas som en dröm när vi väl är där. Snart är det då dags för mig att börja kolla om på 90210 igen för 7:e gången, haha!
Vi ska åka dit i höst och jag längtar så jag nästan spricker! Så länge jag drömt om detta, och det är inte länge tills min dröm kommer bli sann.
 ♡♡♡♡

She will only stay if you let her fly away

2015-02-20 19:47:00
Natur  58 kommentarer
 
 
Hade det väldigt roligt och mysigt igår. Vi gick till Kvantum på kvällen och herregud vad sega vi var haha, bästa med oss.
Vi började dagen idag med att kolla på några TVD avsnitt hi hi hi. Alltså bäst? Att se de gamla avsnitten nu med och kolla hur små de var, haha så kul.
Vi såg även det senaste och jag säger bara en sak: BÄSTA AVSNITTET! Alltså Liz Forbes begravning var såå fin, och jag har kollat om säkert tusen gånger på den för det var så fantastiskt när Damon skrev sitt tal som han sedan läste upp. "Your mom wanted you to know how proud of you she was, and she should be. You're a beautiful, strong woman, a generous friend, and a bright light in a sea of dark."  Hans ord alltså, så bäst.
SPOILER: Det bästa i hela avsnittet var när Bonnie kom tillbaka. Gud vad jag har saknat Bamons friendship, och den kramen, alltså helt fantastiskt. Hon bara sprang och slängde sig i hans armar, ååh alltså det var så fint.
 
Ikväll har jag myst med familjen hittills och tänkte kolla på några avsnitt av One Tree Hill ikväll. Det blir även en myskväll idag också.
 
 
Juste! Jag fick ett mail igår om att STS har utsett bland annat mig till att blogga för de i sommar när jag ska på språkresa. Jag kommer synas på deras hemsida. Gud vad roligt! Jag ser så fram emot detta.
 
 

Michael Kors skal

2015-02-19 18:04:00
Daily Shopping iPhone  58 kommentarer
ett nytt skal ♡
 
Just nu är Emil här och ska sova här inatt, och han har äntligen börjat kolla på TVD ♡ Hoppas ni får en fin kväll 
 

Hon vill vara överallt hela tiden

2015-02-18 17:52:00
Djur  63 kommentarer
 
Åh vilket vårväder det är idag, tänkte jag när jag vaknade. Så jag tog kameran och gick ut, men tusan vad kallt det var. Det blev i alla fall en liten promenad och försökte få några bra självporträtt, men nä, denna gången gick det inte lika bra. Så Tufsi fick hänga med ut när jag kom hem, sötingen. Dock är det liite svårt att fota henne då hon vill vara överallt hela tiden.
 
Åkte sedan in till stan några timmar med min fina vän Lisa, var väldigt mysigt. Det blev lite shopping och fika. Jag hittade ett par svarta höga jeans, och en tröja som jag letat efter länge och som äntligen fanns nu. Ikväll kommer nog hon hit och då blir det lite filmkväll, mysigt och kuuul.

Hoppas ni har haft en bra onsdag ♥

Semledagen

2015-02-17 18:40:46
Daily iPhone  62 kommentarer
 
Träffade fina Sanna, Vilma och Vilma idag några timmar och vi åt semlor då det är Semledagen idag. Muuums vad gott, men tusan vad mätt man blir. Var väldigt mysigt i alla fall att sitta och prata, vi saknade dig Mandiz 
 
Kvällen spenderas vid tv:n med familjen. Vid 9 tiden så börjar "Mordet" på 3:an. Tycker det är ett väldigt bra program och det är så himla hemskt samtidigt. 
Seeeen ska jag nog börja läsa Fifty Shades of Grey för fick låna den av Ida :)
 
En månad sen mitt hjärta Zimba dog. Saknar henne redan, så mycket.
Ha det fint 

Vår "stora" kattunge

2015-02-16 20:33:00
Djur  73 kommentarer
Tog denna bilden imorse på söta Tufsi. Fick låna objektivet Sigma 70/2,8 EX DG Macro nu över lovet av skolan och använde det på denna bilden, blev himla nöjd faktiskt. Hon är såå söt.
 
Tusan vad trött jag var igår, jag somnade redan vid halv 12. Gick därför upp lite i tid idag och var även hos tandläkaren. Vid lunch åkte jag in till bästa Gourmet Thai och åt med mamma, pappa, Kaisa, Emil och Tilda. Var vääääldigt gott och mysigt!
Ikväll är Ida här och ska sova över här, mys! Vi har varit och köpt bästa Aloe Vera dricka. Ska nog senare kolla på någon gå film och dampa som vanligt!
Ha det fint ♥

HAR ÄVEN FÅTT REDA PÅ EN HELT FANTASTISK SAK IDAG SOM JAG KOMMER BERÄTTA INOM DE KOMMANDE DAGARNA

Bästa helgen

2015-02-15 20:46:00
Skoj iPhone  76 kommentarer
 
Har haft en helt perfekt helg med världens bästa kille. 
I fredags innan jag åkte till Emil så hade jag det väldigt mysigt hos mormor och morfar med släkten.
Innan jag och Emil la oss i fredags såg vi The Holiday, och man tröttnar ju aldrig på den! Såå fin.
Vi började dagen i lördags med att gå en låååång runda, nästan 1 mil och det var himla skönt.
Framåt kvällen åkte vi in till stan och åt gott, och det var bland det godaste någonsin och väldigt mysigt. Sedan åkte vi och köpte en massa gott och gjorde det mycket fint och satte på bästa Dear John. Vi såg även The Notebook och hade det väldigt mysigt. Alltså bästa filmerna?? Tusan vad jag har skrattat hela helgen och jag är alltid så glad med honom, han är bäst.
BÄSTA HELGEN PÅ LÄNGE
Hoppas ni har haft en fin helg och en go alla hjärtans dag ♥

Happy Valentine's day

2015-02-14 14:54:00
Daily It's me  68 kommentarer
ur arkivet från förra året ♡
 
Jag ville bara önska er alla en glad alla hjärtans dag. Jag hoppas att ni får spendera dagen med nära och kära. Glöm inte att ni är bäst! Kram Ida 

iphone pics

2015-02-13 16:17:40
Daily iPhone  47 kommentarer
Senaste från mobilen (iPhone 6/VSCOcam)♥
 
Nu har även jag sportlov! Känns himla skönt faktiskt. Som vanligt är fredagen lång men nuu är jag hemma och har duschat, sköönt. Vi ska hem till mormor och morfar och träffa släkten och äta gott och mysa. Kommer bli väldigt mysigt! Ska även till Emil ikväll och vi ska sova över nu två nätter. Kommer bli väldigt mysigt det också! ♥♥♥♥♥

Ni får ha en så fin kväll så hörs vi ♡ Kram Ida

Himla begåvad

2015-02-12 20:45:15
Daily It's me Kreativt  43 kommentarer
 
Jag fick en kommentar för någon vecka sedan av fina Marina att hon gärna ville rita av denna bilden av mig. Jag blev så himla glad. HON ÄR SÅ JÄKLA DUKTIG?? HELT SJUKT! Himla begåvad och jag blev så glad när jag såg bilden hon ritat av mig. Den är ifrån detta inlägget. Väldigt likt, herregud! Tack fina Marina, så roligt att se ♡
 
Slutade typ egentligen halv 11 idag för hade ingen lärare haha? Dock gjorde jag klart det som jag hade missat förra torsdagen i ämnet när jag var sjuk, så det var skönt att få det klart. Vi valde sedan att stanna i skolan och kolla på serier till 3 haha då vi ändå skulle in till stan. Jag såg avsnitt 9 på säsong 4 i One Tree Hill och TUSAN VAD JAG DOG. Det bästa jag sett hittills i OTH, så mycket hände och mitt hjärta mådde så bra och sedan helt plötsligt gjorde det ont, blandade feelings där jaaa...
 
Myste sedan med Ida, Wilma, Agnes och Hilde på Pastaco och har nästan precis kommit hem från bion då vi såg Fifty Shades of Grey. Den var braaa och skådespelarna var perfekta. Dock hade jag nog fattat mer om jag läst boken. Längtar tills tvåan!
 
Vi hörs finisar ♡

The best of Me

2015-02-11 20:22:00
Filmer  47 kommentarer
klicka på bilden för att komma till trailern.

ALLTSÅ NICHOLAS SPARKS? Han gör det igen, självklart gör han det igen! HELT FANTASTISKT! Jag har ju sett alla hans filmer och de är de bästa filmerna jag någonsin sett. Har även bloggat om de innan här. Denna ligger tvåa då Dear John nog alltid kommer ligga 1:a.
 
 
Denna handlar om ett kärlekspar som från high school-tiden återförenas efter 21 år då de återvänder för att besöka deras hemstad, och då får man även se massa från när de var unga osv och vad som hände mellan de. Hur de återförenades tycker jag är helt fantastiskt och jag satt med tårar i ögonen hela filmen (självklart). Älskar skådespelarna med. Jag ryser bara när jag ser trailern, och denna film var så vacker, så vacker. Precis som resten av filmerna. Har ej ens några ord???? ALLA MÅSTE SE DENNA, och de som inte ser Nicholas Sparks filmer missar världens bästa filmer haha, just saying. Oavsett hur mycket hans filmer typ förstör mig av gråt så är de så fantastiskt fina och gripande alltså. Denna ska jag se tusen gånger igen.

en helt vanlig tisdag

2015-02-10 18:26:01
Daily Människor  51 kommentarer
 
Nuu har jag precis varit väldigt duktig och städat och dammat mitt rum, woohoo. Sköönt att det är rent nu haha. Jag hade tänkt fortsätta vara duktig och göra matteläxa som vi har tills på fredag, men självklart glömde jag böckerna i skåpet så det får jag allt fixa imon.
 
Ikväll ska jag softa vid tv:n. Jag vill så gärna träna!!! Men måste bli helt frisk juuuu (faen). Ha en fin kväll ♡
 
 
 

I'm not on drugs I'm just in love

2015-02-09 15:13:00
It's me Självporträtt  78 kommentarer
♪ Baby, listen please
I'm not on drugs, I'm not on drugs,
I'm just in love 
 
Värsta vårvädret idag ju! Wooho, såå skönt! Slutade 11 så då gick jag och Agnes och åt thaimat, mysigt och gott! Nu ska jag ut med Tufsi som har så mycket energi så hon nästan förstör varje sak i huset här hemma. Ska även ut och go med mamma i det härliga vädret. Kram Ida

oldie

2015-02-08 16:56:00
Daily It's me Självporträtt  49 kommentarer
oldie
 
åååå inte lite bildbrist man har just nu. Inte så värst vackert ute, men idag har det varit himla fint faktiskt. Men jag vill ha vår nuuu!
Vad roligt att ni uppskattade svaren igår! ❤ Nuu tar det nog ett tag tills jag har en frågestund igen ;) 
Var väldigt roligt att laga mat igår med papp och Kaisa och vi lagade thaimat, var såå gott! På kvällen började ju även Melodifestivalen och igår tyckte jag att Filippa Bark var bäst, lätt haha. Längtar tills Måns är med thihi.
 
Åkte sedan in till stan med Wilma, Emil och Hampus och vi kollade på bio (Jupiter Ascending). Tuuusan vad bra gjord den var, och den var så himla bra! Channing ❤ favoriten!
Sov sedan över med Emil och idag har vi varit ute och gått lite med hunden, mys. Hoppas ni har haft en fin helg.

Q/A

2015-02-07 14:55:00
Daily It's me Övrigt  54 kommentarer
Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
Målmedveten/ambitiös, omtänksam, busig (hihi).
 
Vad är din högsta dröm?
Att åka till USA och jag tror inte det är så lång tid tills vi åker dit. Jag kommer nog inte förstå dagen jag befinner mig där att jag verkligen är där, så sjukt. Har även andra drömmar men den är den högsta drömmen.
 
Vad vill du bli bättre på?
Både jag och pappa tycker att jag utvecklas hela tiden inom körningen, men självklart vill man bara bli bättre och bättre så köra bil måste jag nog säg. Jag vill även bli lite bättre på att hjälpa till hemma och att inte tappa/ta sönder viktiga saker hela tiden.
 
Varför slutade du på fotboll om du älskade det? 
Mitt lag "försvann". Helt plötsligt fanns det inte längre och jag tyckte att jag hade gjort mitt om ni förstår vad jag menar. Jag tappade motivationen helt men var ändå nyfiken på damlaget. Jag började träna där några träningar men fick ej tillbaka motivationen och valde att sluta. Väldigt svårt beslut. Viljan måste finnas där enligt mig för att kunna fortsätta, och jag hade inte den just då. Jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag slutade spela fotboll, men den kom. Jag som 10:åring steg ju in på planen utan att ens kunna passa en boll men hade ändå drömmen att bli proffs. Året då mina drömmar inte hade något tak.
Jag har varit så nära på att bara börja igen, och är det fortfarande. Men jag är så tacksam för alla de chanser och möjligheter jag fick när jag spelade och att jag tog de chanser jag fick. Jag älskade hur fotbollen gav mig självförtroende. Jag älskade att brinna för något så mycket så man knappast visste vart man skulle ta vägen. Mest av allt så älskade jag att känna mig fri på planen. Jag älskade att mamma och pappa körde iväg mig från läxböckerna som jag satt och grät i till fotbollsplanen så jag fick springa av mig med fotbollen.
Läs mer här.
MEN återigen tillbaka till frågan. Jag hade varit ledare på fotbollsskolan och tyckte det var himla roligt. Därför har jag nu gått (går fortfarande), en ledarutbildning och har utbildat mig till ung ledare. Jag gick denna dels för att jag inte ville släppa fotbollen helt och för att jag älskade att "träna" andra.
 
 
Vad är ditt drömyrke?
Drömmen är nog att jobba som kändisfotograf i USA under en viss tid. Fatta hur fett???? Hmm annars vet jag inte riktigt, hoppas något inom foto. Men jag kanske ändrar mig efter studenten. Man vet aldrig :)
 
Vilka är dina förebilder?
Mormor. Hon är den mest godhjärtade människan jag någonsin träffat. Hon tänker alltid på andra före sig själv och har ett sådant fint hjärta. Hon kämpar och ger aldrig upp och ser alltid det fina i livet.
Justin. Jag älskar hur han aldrig ger upp och jag älskar vilken ödmjuk människa han bara blir varje dag och hur han inspirerar andra.
Pappa och morfar, en dag hoppas jag att jag blir en lika stor legend som er och att jag kan ge lika goda råd till mina barn/barnbarn som ni alltid ger till mig.
Mamma, jag hoppas att jag blir en lika bra mamma som du när jag väl får barn.
 
Vilka är dina största intressen?
Foto och träning!
 
Vad skulle du vilja lära dig mera om?
Mer om mänskliga beteenden, reaktioner och känslor osv.
 
3 saker du inte skulle kunna leva utan?
Jag antar att du menar saker nu och inte människor så jag måste nog säg först att det är min mobil. Inte bara för att det är kul och vara med den utan för att tack vare mobilen håller jag kontakt med många som jag inte hinner träffa så ofta. Andra är min kamera och tredje är min älg (gosedjur) Bruno.
 
Favoritkändis/kändiscrush?
Oj haha, har för många. Favoritkändis är de allra största Justin och Ed Sheeran, utan tvekan.
Den största kändiscrushen är ju såklart Justin haha. Mina största favoriter är även Ian Somerhalder, Channing Tatum, Dylan O'Brien, Matt Lanter, Zac Efron, och Ansel Elgort.
Bland tjejer är det lätt Annalynne Mccord, Sophia Bush och Nina Dobrev.
 
favs.
 
Har du någonsin varit på konsert? Om ja, vem såg du?
Har varit på himla många konserter men de bästa har varit när jag såg Justin och Ed. Ååh jag är så glad att jag har sett de, och jag hoppas att jag kommer göra det igen.
 
Om du bara skulle få handla i 1 enda klädesaffär i resten av livet, vilken skulle det då vara och varför?
Här måste jag välja 2 haha och det är Gina Tricot och Bik Bok. Bik Bok finns där jag bor. Det är sällan som jag hittar något jag inte tycker om där inne och det känns som att jag går in i min egna garderob när jag är där haha. Samma med Gina och jag är faktiskt glad att den inte finns här. För varje gång jag åker iväg så är det Gina jag ser mest fram emot att gå in i. Älskar deras t-shirts och jag brukar alltid ha 20 plagg i mina armar när jag är där haha.
 
Vilken är din naturliga hårfärg?
Jag är blond egentligen och har även en lite "guldig" ton i håret.
 
Kaffe eller te?
Te! Jag drack kaffe när jag var liten (haha), och får snart börja lära mig dricka det igen haha.
 
Vatten eller cola?
Water!
 
Har du något favorit djur?
Största favoriten är självklart katt!
 
Vem är bäst?
Min käraste familj, pojkvän och mina bästa vänner. I really love you all.
Justin is the best tho också
 
Hur blev du och din pojkvän tillsammans?
Jag och Emil började i samma klass i 7:an så har känt han i 4 år snart. Vi började dock inte prata med varandra så mycket förrän i 9:an. När vi blev tillsammans så fick vi reda på att det var mycket pga våra lärare faktiskt i högstadiet, tro det eller ej. Vår mentor sa "detta har jag väntat på sedan 8:an". De gillade oss tillsammans så vi kom alltid i samma grupparbete i 9:an. På det sättet lärde vi känna varandra mer då vi umgicks varje dag i skolan under speciellt en projektvecka. Vi började sedan prata väldigt mycket utanför skolan och umgicks även många gånger som kompisar. Han fanns/finns alltid där för mig och blev min bästa vän, och under tiden vi lärde känna varandra så bra så berättade vi hela våra liv för varandra typ. När vi träffades så pratade vi hela tiden, var inget stelt. Jag kunde verkligen vara mig själv med honom kände jag and I fell in love with him. ♡♡♡♡
charmigaste bilden på oss to the right haha
 
Vart ser du dig själv om 10 år?
Jag vill helst "leva i nuet" och inte planera så mycket right now. Men om 10 år är jag 25, och jag hoppas att jag förhoppningsvis har ett jobb eller pluggar till något i alla fall. Att jag har pojkvän och kanske redan börjat bilda familj eller ska i alla fall. Jag hoppas att jag har rest ännu mer än vad jag redan har och att jag har gjort en roadtrip runt i olika ställen i världen med min bästa vän Ida.
 
Käraste ägodel?
Jag måste nog säg mitt gosedjur Bruno. Han fick jag av pappa dagen jag föddes och han har hängt med mig på alla resor jag har varit på varje år sen jag föddes. Häromdagen hittade jag inte honom och drabbades lite av panik. Då hittade jag honom under sängen och Tufsi hade bitit sönder honom. Jag blev så ledsen (på riktigt) och han ska nu på "rehab" hem till mormor som ska laga honom. Men som pappa sa: "kramdjur som man har haft sedan man var bebis ska ha lite ärr så att man ser att de har gjort en resa i livet de också".
 
Hur många syskon har du? 
Har en syster, Kaisa heter hon :)
 
 
Favoritårstid?
Jag gillar alla årstider. Men favoriten är självklart sommar!

Vad vill du göra efter studenten?
Det är ju ett tag tills dess. Jag vet faktiskt inte, men har tänkt mycket på det. Jag kanske vill resa världen runt, eller jag kanske vill vara i USA ett år, eller kanske plugga på högskola direkt. Återstår och se. :) 
 
Vad skulle vara din superhjältekraft och ditt superhjätenamn?
Jag skulle vilja t.ex kunna sätta på mig en mantel (just like Harry Potter) och vara osynlig. FÄTT, så häftigt ändå. Tänk att typ smyga bak backstage och kunna träffa Justin till exempel hehehe.
Mitt namn var jag tvungen att fråga papp för har ingen aning haha, och han sa "invisible woman". Hahah bra där papp muy good. ;)
 
Om du fick önska dig 5 saker i livet, vad skulle det vara?
Det tänker jag inte säg för då slår det ju inte in, hihi.

Säg två sporter som du skulle vilja börja med ifall du va tvungen.
Men om man nu är tvungen så vill man ju inte, hehehe. Nej men jag vet inte. Hade såklart börjat på fotboll igen, och kanske basket eller innebandy. Älskar basket nu när jag ser One Tree Hill lol. Men skulle nog aldrig börja på det om jag inte var tvungen.
 
Vad är det bästa/värsta du vet?
Bästa: Att umgås med de jag älskar mest, fota, träna, resa, musik, skratta tills man nästan tappar andan, busa haha.
Värsta: Att förlora de jag älskar
 
 
Om du fick ta med dig 3 saker till en öde ö, vad skulle det vara?
Ett täcke, en kamera fylld med bilder på de jag älskar, min mobil så jag kan ringa någon maybe haha (?).
 
Säg 5 av dina favoritappar i mobilen.
Snapchat, Twitter, Vine, Instagram, Runkeeper.
Bästa redigeringsapp: VSCOcam. Bara ett tips hihih!
 
Säg 5 saker som du måste göra innan du dör
Åka till USA, åka till Tomorrowland, gifta mig, bilda familj, hoppa bungyjump.

Favoritserie?
Den duu haha, svår. Jag som kollar på himla många serier. Men mina top 3 är 90210, One Tree Hill och The Vampire Diaries.

Läser du böcker? följdfråga: boktips? + bästa bok du läst?
Naaa läser ibland, men det senaste året har jag inte haft tid. Har läst väldigt många böcker som jag älskar men jag kommer inte ihåg namn nu.. men "Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag" och "Dear John" är nog bland de bästa. Läser även Divergent nu (har inte läst sen i somras hehe), men den är jättebra. Funderar starkt på att börja läsa Fifty Shades of Grey.
 
Vad är det bästa med ditt liv?
Att jag redan har fått vara med om många bra resor/upplevelser och att jag har så fina människor runt mig varje dag som har gjort och gör att jag växer som människa varje dag.
 
 
Vad vill du mest av allt ha?
Ett friskt liv i framtiden med mina nära och kära.
 
Top 3 favoritfilmer?
Åh, har så många favoriter. Men den största av de alla sen flera år tillbaka har varit Dear John (och alla andra Nicholas Sparks filmer efter det). Även The Fault in Our Stars och EGO. Dessa filmer alltså omg. Jag har t.ex aldrig längtat så mycket till en film som jag gjorde till TFIOS och jag har aldrig gråtit så mycket som jag gjorde till Dear John och jag har aldrig dött så mycket åt en svensk film som till EGO.
 
Har du något roligt att se fram emot detta året?
Mycket! Speciellt Brighton som jag och Agnes åker till på språkresa den 15 juni, vi längtar så himla mycket!
 
Har du tjänat pengar på din blogg någon gång och hur mycket i så fall?
Ja det har jag. Företag har kontaktat mig så har samarbetat med de, och har tjänat ganska mycket.
 
Vilken är enligt dig din bästa bild?
Ännu en svår fråga då jag tar bilder varje dag. Men jag måste nog ändå säg denna bilden på Skrållan. Dock togs den precis när jag fått min kamera och kunde inte alls något med kamerans inställningar då, var nästan nybörjare som fotograf. Men hon är så himla vacker och fin. Min lilla trädkramare. Denna bild har hamnat i tidningar och Skrållan blev utsedd till "Blekinges sötaste katt" på radion tack vare denna bild. Hon var så värd det.
Lyssna och kolla här hihi.
 
 
Vad fick dig att börja fota?
I don't remember really. Men när jag var liten så hade jag något som hette engångskameror (haha vad det lät gammalt att säg när jag var liten), ja i alla fall. Jag hade nästan alltid med mig en sådan när vi var ute och reste och jag gillade verkligen att fota. Sedan var det bara viljan som kept me going.
 
Ditt bästa fototips?
Finns många, men det viktigaste är nog att tänka att det är du som står bakom kameran som gör jobbet, och våga testa olika ljus och vinklar. Var kreativ!
 
 
Har du haft en annan blogg är den här?
Yes, har haft 2 andra på blogg.se och även en på devote. Denna skapade jag 2009 och har bloggat här hela tiden sen dess.
 
Vad tycker du mest om att fotografera?
Det jag gillar mest att fota är djur. Om man väl har hittat de rätta inställningarna så är naturen riktigt rolig att fota också, och att fota människor är även en stor favorit.
 
 
Vilka är dina favoritbloggar?
Oj, har många favoriter. Men de jag slaviskt har läst i många år är ju Idas såklart, Matildas, och Isabellas.

Hur långt vill du komma med bloggen?
Just nu ser jag bloggen som en ganska stor del av mitt liv och som en ganska stor hobby. Jag har inget specifikt mål för bloggen utan jag hade bara tänkt fortsätta som jag gör och se vad som händer.
 
Varför började du blogga/varför bloggar du?
Året var då 2009 och jag var då 11 år. Var inte ens tonåring och var ganska osäker på mig själv. Jag ville "hitta mig själv" och det är mycket tack vare bloggen som jag har gjort det. Men den stora anledningen till att jag skapade bloggen och för att jag bloggar var/är för att kolla tillbaka när jag är mycket äldre från nu och se hur jag växer som människa i mina ord och läsa om mina dagar och kolla på mina bilder jag tagit, och minnas de med glädje då jag oftast nästan hela tiden skriver hur jag känner.
 
Vad redigerar du med? Om du av någon rolig händelse skulle använda dig av Gimp får du meeer än gärna ge lite tips på bra redigeringstips på det till en amatör som mig :D (Typ vattenstämpel!:o)
Jag använder tyvärr inte gimp utan använder mig just nu av Photoshop CS6. På min Mac använder jag mig av Photoshop CC men den är sönder för tillfälligt. Jag kan självklart visa hur man gör vattenstämpel i Photoshop om du vill :)
 
Någon fotograf du gärna hade velat träffa för att fota tsm med?
BINGO RIMÉR BINGO RIMÉR BINGO RIMÉR!!
 
Vad är det bästa respektive sämsta med att blogga enligt dig?
Det bästa måste vara att skriva av sig och dela med sig av sina bilder till människor som gillar det man gör. Alla de fina kommentarer jag får varje dag stärker mig så mycket som människa och tack vare bloggen lär jag känna fantastiskt bra människor varje dag.
Hmmm finns nog inget dåligt med det mer än att det ibland tar en himla tid, men det är bara roligt! För jag är sådan perfektionist haha och gör hellre om allt även om jag har gjort något litet slarvfel.
 
 
Vilken kamera fotar du med?
Jag fotar med kameran Canon EOS 600D. Om ni vill se objektiv och annat så finns hela utrustningen i ett inlägg i menyn. :)
Annars hittar ni det här.
 
Vad är det ni får lära er på fotokursen? (lite smått nyfiken då vi inte börjar med det förrän nästa år) 
I kursen Foto 1 har vi fått lära oss väldigt mycket om kamerans "grunder" och alla inställningar som t.ex slutartid, bländare, olika ljus. Vi har haft olika fotoprojekt och har fått testa oss fram på vårat egna sätt. Om man redan kan ganska mycket om hur kameran fungerar så är denna kursen väldigt mycket repetition. Därför ser jag väldigt mycket fram emot att läsa Foto 2 då jag hoppas att den kursen är mer utmanande :)
Mer info här.

Det bästa med media?
Om du menar med inriktningen så är det att det är väldigt mycket indivuduellt arbete och man får arbeta i sitt eget tempo på vilken nivå man vill. Man är och känner sig väldigt estetisk då man är väldigt kreativ och man får göra allt till hur man själv vill :)
 
 
Såådär, där var alla frågor och jag hoppas att ni är nöjda över svaren! Vad roligt att jag fick såhär många frågor, har varit mycket roligt att svara på alla. Nu ska jag laga mat med pappi snart, ha en bra lördag! ♡

Home is where our story begins

2015-02-06 16:56:12
Fotografier  55 kommentarer
jag hoppas inte ni tröttnar på mina svartvita bilder hihi.
 
Kan ni förstå att jag la mig klockan 8 igår och faktiskt somnade vid 9 tiden? Det har inte hänt på några år, men jag var himla trött och ville verkligen gå till skolan idag. Jag och Ida hade ju inte träffats på en vecka heller då vi båda varit sjuka ♥♥♥♥ Hade ingen feber imorse men borde kanske stannat hemma ändå haha då jag har gått runt och hostat och varit snuvig konstant hela dagen. Vi gick till halv 4 och nuu är det så himla skönt att äntligen vara hemma haha. Är proud of myself att jag ändå gick dit today.
 
Ska försöka svara klart på frågorna ikväll och publicera i helgen, men det är himla många frågor så kan inte lova något hihi. Hoppas ni får en fin helg och fredag! 
 
Idag har jag och Emil 8 månader ♡♡♡

hoppas ni håller er friska

2015-02-05 14:41:09
Djur  50 kommentarer
från i somras ♡
 
Idag mår jag lite bättre. Jag hoppas inte jag fortfarande har feber men det känns inte som det i alla fall. :) Ska kolla sen. Har vaknat över min förkylning hela natten dock blööö. Har bara vilat idag och kollat på serier med pappi. Hoppas jag orkar skolan imorgon! ♡ och jag hoppas ni håller er friska :) Kram Ida

39 graders feber

2015-02-04 17:33:49
Människor  43 kommentarer
fina Wilma på fotolektionen igår som vi hade det himla kul på haha ♡
 
Jag och Emil var ute och gick lite igår, och sedan bestämde vi oss för att sova över, mysigt! Älskar honom så mycket ♡
Jag var säkert uppe 1000 gånger inatt och drack och det kändes som att jag hade feber. Envis som jag är så gick jag ändå till skolan även fast jag kände mig himla febrig. Mådde väldigt illa på bussen och precis när skolan började bestämde jag mig för att åka hem igen, hmmmm onödigt. Jag skulle stannat hemma!
Har hela dagen frusit ihjäl och helt plötsligt varit hur varm som helst. Jag har nästan 39 graders feber så det förklarar ju saken, åååh vill ej vara sjuk... och min dumma förkylning också.
Blir att stanna hemma imorgon, triiiiist. Blir så rastlös här hemma men som tur väl är pappa hemma med mig så jag inte blir ensam. Jag hoppas att min feber försvinner typ nuuu!!! Hoppas ni är friska ♡

GRATTIS TILL KÖRKORTET

2015-02-03 19:09:00
Fotografier Människor  31 kommentarer
Grattis till KÖRKORTET älskade kusin Majsan! Jag visste att du skulle klara det, du är så målmedveten och så duktig! I'm proud of you!
PS: Nuuu får du hämta mig på kvällarna ;)
 
Dagen idag har faktiskt varit ovanligt bra. Med det menar jag att tisdagar är för mig ingen höjdare. På matteprovet blev jag himla täppt och så har det fortsatt hela dagen + halsont osv (jäkla förkylning). Provet gick väl ändå helt hyfsat bra, gjorde mitt bästa och fick hjärnsläpp ett tag dock haha.
Jag och Wilma har idag strosat runt i skolan och skrattat hur mycket som helst, haha fina Wilma. Vi har nog gjort bort oss himla mycket pga vissa grejer men det bästa är att vi inte bryr oss, haha! Jag älskar att vi har funnit varandra så bra.
Snart ska jag ut och gå med Emil ♡ och egentligen borde jag stannat hemma i sängen med nässdukar men nä, jag skippar det.
 
Förresten! Jag håller på att svara för fullt på frågorna från frågestunden. Räkna med att svaren kommer upp imorgon! ♡

One Tree Hill och förkylningar

2015-02-02 18:45:00
Daily Tv-serier  45 kommentarer
 
Alltsåå denna serien. Gooood I love it. Den tilltalar en så mycket och jag kan sitta en hel dag och bara kolla på avsnitt efter avsnitt. Jag gråter till den också (gråter till allt men ja), jag bara gråter hela hela tiden åt denna serien?? En stor favorit!
 
Uuugh jag och Kaisa har drabbats av världens förkylning här hemma. Igår kände jag mig så febrig när jag skulle lägga mig. Imorse vaknade jag med lika mycket halsont som igår och jag har hostat himla mycket de senaste dagarna/nätterna. Skönt att det var en kort dag idag då jag ändå gick till skolan.
Var på sjukhuset i eftermiddags och pratade om två födelsemärken som jag ska ta väck och kollade även mitt blodvärde då jag på senaste tiden varit väldigt trött. Det blir att käka järntabletter igen HEHE
 
Imorgon hoppas jag att jag kommer upp så jag får det där matteprovet gjort i skolan.
Nu sitter jag och lyssnar på fantastiska Ed Sheeran. Ha det fint ni. ♡

Till minne av Skrållan och Zimba

2015-02-01 20:55:00
Djur Mina videos Skrållan  45 kommentarer

Jag frågar mig själv varje dag hur jag kunde förlora något så vackert och underbart som dessa två. Jag vet inte när jag kommer komma över detta, eller om jag någonsin kommer göra det. Men en sak vet jag, och det är att Zimba och Skrållan har återförenats där uppe och aldrig kommer skiljas från varandra igen. De har alltid lyckats göra mörka dagar så ljusa, och nu finns de inte längre..
 Jag hoppas att de vakar över mig och familjen varje dag.
Världen förlorade två krigare men himlen fick två änglar. 




Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec