Extrem sommarvärme

2018-05-30 22:08:00
Daily iPhone  26 kommentarer
 
S*tan i gatan vad varmt det är! Nu är det verkligen riktig sommar här hemma i Sverige. Hörde något idag om att det snart slagit rekord på varmaste maj sedan 1947? något sånt i alla fall. Helt otroligt. Jag som haft sommar sedan januari i princip känner ju att det inte hade skadat med i alla fall en dag med regn haha. Men samtidigt är det otroligt härligt med riktig svensk sommar! På jobbet är det mindre härligt dock. Har börjat att jobba en del nu och i de nya arbetskläderna har man fått svettats som aldrig förr. Idag tänkte jag att nu får det vara nog med dessa byxor och har nu fått massvis med sköna byxor av mormor som jag tänker ha nu på jobbet när det är som varmast ♥ I alla fall, senaste veckan har bestått av massa sol och bad, mors-dag firande, massa jobb och fest på det. o mindre fest ska det inte bli, för på fredag morgon rullar bilen mot Summerbuuuurst! 3:e året i rad nu och Line-upen är inte dålig aaaaalls. Åh det ska bli härligt!!!!!
 
Kram på er i värmen!!!♥♥♥♥♥

133-årskalas!

2018-05-24 12:59:53
Daily Festligheter iPhone  22 kommentarer
 
I lördags hade vi 133-årskalas här hemma. Vi firade mig som har fyllt 20 år, Kaisa som ska fylla 17 och mamma och pappa som ska fylla 48 år. Det var väldigt mysigt och vi åt god mat, tårta och öppnade fina presenter. En väldigt fin kväll med så härligt väder! Var härligt att ha släkten samlad igen, var så längesedan nu. 

Härliga vänner och väder

2018-05-19 13:26:54
Daily iPhone  17 kommentarer
 
Lite bilder från de senaste veckorna som har bestått av massa badande i poolen, fest, häng ute vid havet, mys, jobb och mycket mycket.... Nu har jag varit hemma i en månad? Herregud vad tiden har runnit förbi. Glömde nämna det i förra inlägget, men om ni undrar någonting om resan så är det bara att fråga så ska jag få ihop ett inlägg med frågor och svar. I alla fall, vädret här hemma har varit härligt. Jag har ju haft sommar sen januari nu egentligen, kan ju inte klaga ;) Har haft mycket att göra, men jag ska försöka fixa ihop en ny design framöver innan sommaren så det kännns lite roligare att blogga. Idag har vi 20-årskalas för mig här hemma, 2 månader efter och 17-årskalas för Kaisa som fyller i sommar och även kalas för mamma och pappa som också fyller i sommar, så 133-årskalas!!! Mys. Kram♡♡♡♡♡♡

Ge dig ut i världen!!!!

2018-05-13 20:34:00
Backpacking 2018 Daily  18 kommentarer
 
Åk, om du har möjlighet och viljan, boka en biljett och bestäm därefter. Allt löser sig! Den enda som kan stoppa dig är du själv. Jag hade viljan och har haft sen flera år tillbaka, såg min chans och bokade en biljett och tro mig, det var bland det bästa beslut jag någonsin tagit i hela mitt liv. Denna resan har jag verkligen lärt mig att bara leva i nuet, att saker och ting inte alltid blir som man tänkt sig och ibland blir dem det, att livet är så otroligt fantastiskt.
 
Jag har mött så många människor från olika nationaliteter. Britter, kanadensare, holländare, tyskar osv. Varje gång vi bytte destination började vi om med ett nytt boende och en ny omgivning. Alla dessa dagar där man gått runt med den där svettiga ryggan i 35 grader, de dagar alla ens kläder var skitiga och man fick köra en liten ursel raggartvätt och hänga upp över sängkanten som inte var den fräschaste alla gånger.... detta eviga packande, speciellt om man är den där stökiga typen som jag varit denna resa. Packa upp på ett nytt ställe, sedan nästa dag genast packa ner igen och sitta och skratta för man egentligen inte orkar för man är både trött och bakis. Jag saknar det, vartenda liten sekund av det. Jag saknar när vi alla på världens största sandö Fraser Island o satt där helt glittriga i ansiktet av svett och hade otroligt mycket med sand överallt. När vi somnade på däck under vår segling och när vi sedan vaknade öste det ner. Jag saknar när vi sjöng I'm a Barbie Girl mitt ute i ingenstans på en buss i Carins. Jag saknar när vi kajakade och blev dragna tillslut för de tyckte vi tog för lång tid på oss, när vi gick från ett hostel till ett annat mitt i natten mitt i Nya Zeeland, ute i ingenstans, bäckmörkt, inga lampor och inga läten. Det var då man märkte hur långt man var hemifrån. När vi satt ute med våra täcken i en botanisk trädgård och kollade på Mamma Mia. När vi åkte upp flera tusen meter upp i luften med ett litet flygplan och hela magen pirrade av nervositet. Jag saknar när man var tvungen att vara så tyst som möjligt efter en utekväll när vi kom in i ett 14-bäddsrum och då försöka hoppa upp i sin sandiga ostabila säng.
 
 
Backpackerlivet är inte alltid ett lyx, men det är det som är charmen. Allt vi gjorde varje dag, dykning, camping, segling, skydive. bungy, bada i vattenfall, mata känguru, köra i vänstertrafik och knappt veta om man kommer överleva haha... and so on.... åh det finns så mycket som jag hade gjort om! Att var 3-e dag i alla fall komma in i ett nytt rum och möta nya människor från olika delar av världen, att göra den där torra pastan när man inte hinner göra någon annan mat, att sitta på bussen och göra wraps med vanlig aioli, ost och tomater. Man fick nöja sig, och tusan vad jag älskade det livet. Backpacking är inte för alla, men det var verkligenn något för mig. Jag hade ingen aning om hur jag skulle tycka om det, men man vet ju inte förrän man testat.
Man tar ett stort steg ut ur livet och lär känna sig själv. Man upptäcker nya sidor hos sig själv, både bra och dåliga. Man utmanar sig själv och vågar göra det där man alltid varit lite rädd för.... och sånt man alltid velat göra! Det är fest, varje dag om man så skulle vilja. För om det är några som inte bryr sig om vilken dag det är i veckan så är det backpackers, hur underbart!!!!! Det bästa med hela resan var alla männniskor vi träffade och att vi alla var där av samma anledning, bara leva livet och se något nytt varje dag.
 
Jag åkte hem och kände mig så otroligt mycket starkare i mig själv med så otroligt fina minnen och upplevelser att tänka och titta tillbaka på. Jag hade velat göra om allting igen! Samtidigt som det känns som 3 månader flög förbi så känns det som väldigt väldigt längesedan när jag, Wilma och Matilda satt där på flyget till Sydney. Denna resan är större än något annat jag någonsin gjort. Alla platser och allt vi gjort, alla minnen som man bär med sig.. Jag tipsar verkligen om att åka tillsammans med någon, skulle inte få för mig att åka själv, men det är det många som också gör! Men att komma hem och dela alla dessa minnen med någon och känna tryggheten när man är iväg är oslagbart!
Åk, tänk inte så mycket utan bara gör det, man ångrar bara sakerna man aldrig gjorde!

Sedan jag kom hem

2018-05-06 22:08:00
Daily Övrigt  18 kommentarer
 
Heeeeej! Nu var det allt ett tag sedan jag skrev, nästan 2 veckor sedan. Jag har kommit hem och landat, den 20 april landade vi i Köpenhamn på Kastrup och där stod en glad pappa med öppna armar. Att komma hem igen efter 3 månader har känts konstigt på ett sätt, har på ett sätt knappt känts som att vi har varit iväg. Allt flyter ju på som vanligt här hemma, tillbaka in i rutinerna. Vi har ju levt på ett helt annat sätt när vi var iväg, gjort sådana otroliga saker och fått minnen för livet. När jag såg mamma och Kaisa när de stod utanför dörren när man kom hem kändes det som det bara var några dagar sedan jag såg de sist, samtidigt som det kändes som en evighet. Vi åt god köttfärslimpa med potatis, sås, lingon, mmmmhmm... vad gott det var! De hade fixat ballonger tills jag kom hem, min älskade familj, var så härligt att krama om de igen.
Så vad har jag då hittat på sedan jag kom hem? Hmm ja, mycket! Har inte haft en ledig dag, något att göra hela tiden. Dagen vi kom hem fyllde Emil 20 år, dagen efter var det kalas för honom ute vid havet. Var otroligt mysigt och en väldigt rolig kväll! och härligt att pussa på min pojkvän igen <3 Dagen efter festen träffade jag min älskade mormor och morfar, var så himla mysigt att få krama om de igen. Veckan efter hann jag träffa mina kära vänner Stoffe och Isabell. Sedan åkte jag på halsfluss och fick åka in till sjukan och få penicillin. Tanken var att jag egentligen skulle börjat jobba nästan med detsamma när jag kom hem, men fick skjuta upp på det. Blev dock frisk till helgen, då blev det utgång på Grand med mina fina vänner Stoffe, Wilma, Bella, Felicia, Elvira och Ebba. Var så roligt att festa tillsammans igen. Lördagen (andra veckan jag var hemma) bjöd på fint väder så jag, Wilma och Lisa åkte till havet för att catch up om allt och mysa med massa gott. Dagen efter det träffade jag även Vilma efter nästan 4 månader, vi satt vid havet och hade det mysigt.
 
Denna veckan har allt jobbandet startat igång. Har jobbat måndag, tisdag, torsdag, fredag och igår. Var så kul att se mina jobbarkompisar igen och gamlingarna, har haft så mycket att berätta. I fredags hade min kära vän Moa inflyttningsfest så jag, Lizette, Amanda, Ebba och Julia var hemma där och åt tacos och förfestade innan vi drog ut på Brooklyn och mötte upp Stoffe och Bella. En så rolig kväll! Igår efter jobbet sov Emil här och idag har jag ätit glass och pizza ute i solen med Felicia och suttit vid havet med Stoffe. Imorgon är det tillbaka till jobbet igen!
 
Min resa var bland det bästa jag gjort i hela mitt liv! Jag vill bara göra om allt igen och inte ändra på någonting, hade kunnat göra om det 1000 gånger om!!!!! Även om man inte kan jämföra Australien och Nya Zeeland med lilla Karlshamn har det varit så härligt att krama om alla här hemma igen. KRAM på er!!!♥




Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec