Framme i Sydney!

2018-01-30 08:34:38
Backpacking 2018 Daily  6 kommentarer
(null)

Heeeej! Efter en 37 timmars lång resa kom vi äntligen fram till Australien och vårt hostel för ungefär 6 timmar sedan. Flyget från Ronneby till Arlanda var försenat, därav missade vi flyget till Qatar. Men istället för att då vänta i Qatar i 14 h fick vi istället en gratis natt på Radisson Blu Skycity med gratis mat och hotellfrukost, ej fy skam det! Sen fortsatte den långa resan till Qatar och vi kom trots allt med det flyget till Sydney som var tänkt från början. Flygresan gick på 14 h och vi reste med Qatar Airways, väldigt mysigt var det! De sista timmarna var jobbiga och en del illamående efter så mycket resande. 

I vilket fall, vi bor på Mad Monkey Backpackers Broadway, i en sal med 8 personer. Våra rumskompisar är från Nederländerna och England, väldigt trevliga! Vi har varit ute och sett oss omkring lite och nu tänkte vi sova och kämpa med jetlagen, klockan är 02.30 här. Är såååå nyfiken och spänd på allt som vi har framför oss!!!!! Kan knappt fatta att vi är i Australien!!!

Följ gärna våran Instagram som vi skapat tillsammans: @snyggaryggan1234
Kram ❤️




IDAG!

2018-01-29 12:07:00
Backpacking 2018 Daily  16 kommentarer
 
En bild jag aldrig trodde jag skulle lägga upp, men tycker den är ganska rolig ;)
 
 
Mina kära jobbarkompisar Ann-Marie och Josse kom hem till mig i fredags med en ryggsäck fylld med välbehövliga grejer till resan + ett fint kort. Helt underbara!!!! 
 
 
Idag är dagen då jag ger mig ut på ett stort äventyr, med första destination, Australien! Jag har haft en väldigt mysig helg med familjen och pojkvän och känner hur resfebern börjar komma mer och mer. Samtidigt som jag inte har förstått det riktigt. Men nu är ryggan packad! (lär väl aldrig känna mig riktigt klar med det) jag och mamma kommer säkert kolla igenom den minst 50 gånger under dagen. Har precis ätit mysfrukost med papps och ska luncha senare med familjen♥ Har aldrig känt mig så uppvaktad som denna vecka, trots att jag bara ska vara borta i 2-3 månader tar familjen det som att jag ska vara borta i 3 år<3
19.30 lyfter planet från Kallinge-Stockholm. 21.45 från Arlanda-Doha. 14 timmars väntan. Doha-Sydney. En restid på 37 timmar! Vi ska nog försöka behålla våran energi på något sätt ;)
Nu köööör vi!!!
 
Jag kommer självklart blogga, så mycket jag kan! Följ mig gärna. Även här:

Det börjar närma sig

2018-01-26 12:54:00
Backpacking 2018 Daily It's me  16 kommentarer
 
Hej finisar! Vad kul att ni gillade mitt 2017 inlägg. Nu börjar det pirra och närma sig!!! Resfebern börjar komma lite smått, men mest är jag bara så exalterad och taggad för allt jag har framför mig. Inget jag knappast har kunnat förstå riktigt ännu.
 
I tisdagskväll sov jag över hos Emil och på onsdags morgon gick jag till mormor och morfar för att äta frukost. Min kusin Maja var även där, var jättemysigt! ♥ Det är alltid så mysigt att åka till mormor och morfar, piggar upp mig så mycket hela tiden. På eftermiddagen lunchade jag och Lisa på den nya thairestaurangen i stan, sen fick vi en matkoma som räckte sig för hela kvällen ;) roligt att träffas igen och catcha upp, alltid lika kul. Kollade på en bra film på kvällen med familjen som heter Room, var väldigt spännande!
Igår åkte jag tidigt till Karlskrona med Wilma och Matilda för att ta den sista dosen av japansk encefalit, så nu är jag klar med alla vaccinationer, skönt. Sedan satt jag i nästan princip hela dagen och kollade på Eva och Adam med Kaisa, älskar! På kvällen träffade jag Vilma för en donkendejt, vi träffas ju så sällan och det är alltid så roligt att träffas och prata om allt och inget, allt är precis som vanligt. Så mys!
 
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Har skrivit en lång packlista och förberett massvis nu i veckan, köpt det sista osv, men packningen tänkte jag ta itu med imorgon ;) Ska förmodligen träffa Felicia och även Emil. VI HÖÖÖRS ♥ Puss på er!!!

Tack 2017! ツ

2018-01-23 18:27:00
Skoj Åsikter/tankar Övrigt  15 kommentarer
Låt oss se igenom mitt 2017:
 
 
 2017 gjorde jag mycket och jag.. hade det väldigt roligt för det första
 
 
Skådade ett vinterland här hemma.
 
 
Träffade mina Brighton favs i älskade Göteborg
 
  
Gick ut i pyjamas. Hur goals var inte det då? En utav studentfesterna, även en utav de bättre!
 
 
Var i Malmö för att kolla på William Spetz föreställning "mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?" såå fin!
 
 
Kämpade klart med vårt UF-företag. Tack för det! sa vi.
 
 
Fyllde 19 år. En härlig dag med sol och inställda lektioner.
 
 
Spelade in en podcast som avslutning i media.
 
 
Jag och min syster firade internationella kvinnodagen med att åka till Kristianstad och sy upp min balklänning.
 
 
Firade Internationella katt-dagen.
 
 
Gick ut och festade i Kristianstad på en onsdag. "100 dagar till studenten".
 
 
Besökte Amsterdam med fd klassen. Amsterdam har verkligen sin charm!
 
 
Var på konfirmation och firade Tilda ♡
 
 
Hade mösspåtagning. Åh vilken härlig kväll!!!! Jag vill bara göra om det!!!
 
 
Fick gå på min första bal, studentbalen. Den var helt fantastiskt, bland det vackraste jag varit med om i livet. En dag jag aldrig glömmer. Tänk att jag och min pojkvän har gått på bal tillsammans, med underbara vänner dessutom. Åh vilken dag! ♥
 
 
Taggade igång rejält till studentvecka genom att åka till Göteborg och gå på Summerburst ytterligare ett år, med fina fina människor!
 
 
Fick böter på spårvagn..
 
 
Hade en helt underbart rolig studentvecka, som även utnyttjades till max. Cykla genom drive, cykelfest på det, brännbollsturnering med hjälp av barn, skattjakt där vi representerade Grease, krigande med flak... Sån rolig tid!
 
 
Mitt i allt detta firade vi 3 åååår 
 
 
Jag tog STUDENTEN!  ♫ Det otroligaste jag varit med om, vilken lättnad och frihet jag kände. Jag hade världens bästa dag och fick en sådan fin studentmottagning också. En dag jag kommer bära med mig resten av mitt liv! ★
 
 
Fotade fina fina Vilmas bal 
 
 
mmmhm roliga bilder haha... men började jobba på Hemtjänsten i Asarum direkt efter studenten, där jag nu jobbat i mer än ett halvår. Detta jobbet har gett mig så mycket, jag har lärt mig så mycket, haft det såå roligt och fått vänner för livet!
 
 
Satt mycket ute vid havet. Den svenska sommaren har ibland sin charm, när vädret är härligt.
 
 
Hade ett par jättemysiga och härliga dagar med min syster i Göteborg med bästa vädret. ♡
 
 
Firade midsommar!
 
 
En av mina American cousins var på besök i Svealandet!
 
 
Utnyttjade mina lediga dagar under sommaren så mycket som möjligt.
 
 
Badade de få veckorna det var sommar här i Sverige.
 
 
Firade mamsen, pappsen, och kai ♡
 
 
Hade ett par mysiga dagar i Norrköping på Kolmården och Vildmarkshotellet med min älskade familj. Som att bli barn igen, det hade verkligen gjort det mycket bättre på Kolmården nu. Var så roligt!
 
 
Festivalade lite här i Karlshamn också på Östersjöfestivalen, mitt i allt jobbande.
 
 
Spenderade 5 nätter i ett tält på självaste Emmabodafestivalen. En stor del av mitt hjärta tillhör Eboda, så härligt. Träffade vänner för livet och dansade tills solen gick upp. Jag och Wilmis somnade i världens kyla och vaknade upp i världens bastu. Detta året kör vi igen!
 

Jag fick finbesök från Göteborg av min älskade Eveline. Du är min solstråle och jag blir alltid så glad av dig! Vi hade det såå mysigt.
 
 
Införskaffade mig en Macbook Pro, eller rättaresagt fick i studentpresent. Materiell lycka alltså, bästa med den måste vara touchen.
 
 
Utnyttjade hösten med massa promenader och utflykter.
 
 
Firade min morbror som fyllde 50 år!
 
 
Gick all in som djävul på Halloween med mina kära vänner!
 
 
Helgen efter tog jag och mina pinglor en spontanare till Uppsala för att träffa våra Emmaboda kompanjoner!
 
 
Lunchade en massvis ;)
 
 
Spenderade en natt på Londons flygplats. Det var som att vistas i en frys, kallt, hahah.
 
 
Hade en underbar vecka med favoriter i Las Palmas. Massvis med fest, sol och skratt! Något vi alla behövde.
 
 
Hade det bästa studentlivet med studentfester och andra utgångar och vi har haft det så jäkla roligt. Utgångar är bland de bästa kvällarna!!!!! Man måste ta vara på det ♡
 
 
Firade min fina, vackra och underbara mormor som fyllde 80 år. 
 
 
Jag och min älskade syster gjorde en systertatuering, min studentpresent från henne. Så simpel och enkel, vi blev hur nöjda som helst! ♥
 
 
Jag och Emil åkte till Malmö 2 helger på året. Först en gång i januari och sedan en gång i december för att bland annat inhandla lite julklappar. Så mysigt, Malmö is our place ;) 
 
 
Firade jul och hade det så mysigt. Jobbade hela julhelgen och det var faktiskt väldigt roligt då jag aldrig jobbat julen innan!
 
 
Åkte till Göteborg med familjen för att bo på Gothia Towers och gå på Jul på Liseberg. Det var hur mysigt som helst!
 
 
Avslutade året och firade in 2018 med helt fantastiska människor, min Eveline var även här på besök. Så uppskattat ♡ hade min nya kamera med mig som jag köpte i höstas, Sony A5000
 
 
2017. Det var nog det bästa året jag varit med om hittills. Jag träffade så mycket härliga människor, gamla som unga. Lärde mig så mycket om mig själv. Levde livet till fullo med helt fantastiska människor. Släppte taget om så mycket och öppnade dörrar till mycket nytt. Dansade nätter långa, skrattade så jag fick ont i käkarna, skrek utav stress, festade som en 19-åring, lärde mig om hur jäkla roligt arbetslivet kan vara, men även om hur tufft det samtidigt är. Sjöng som en galning till studentsången . Möttes av personliga utmaningar, alla sorters känslor. Tackade livet. Lärde mig mycket om det, vad det är viktigt att ta vara på det man har och aldrig ta någon för givet. Att man bara lever en gång, låt oss göra det bästa utav det! Tack 2017 och alla människor som gjorde det underbart. Nu kör vi 2018, skål! ღ✈✌


Vinterland

2018-01-21 21:16:34
Daily Natur  23 kommentarer
 
Nu är det verkligen ett riktigt vinterlandskap här hemma! Det har varit såå fint på morgonen utanför vårt hus, vi får se hur länge det är såhär haha...
Anledningen till att jag inte har bloggat är mycket för att jag suttit med ett inlägg om 2017, har lagt ner väldigt mycket tid på det. Mycket bilder.. det kommer snart! I fredags jobbade jag och därefter var jag hos mormor och morfar en sväng, mys. På kvällen blev det utgång!
Igår var det full rulle. På morgonen gick jag en runda med mamma och pappa i det fina vädret. Senare åkte jag på kalas till mina kusiner som fyller år snart. Det var mysigt! Min goa vän Albin blev 20 år igår, så det var kalas/fest även för honom igårkväll. Åkte dit runt 8 tiden och hade en grymt rolig kväll med underbara vänner! Blev riktigt lyckat och så kul att fira vår fina vän.
 
Idag sov jag och Emil ut, för att sedan åka upp till Nytorpet och gå en runda med mamma och pappa, mysigt det! Ikväll har jag varit på bio med Wilma, Felicia och Julia. Vi har sett Ted Gärdestad - För kärlekens skull. Herregud, vilken film! Blev helt tagen, väldigt fin och bra gjord. Lär se den flera gånger!
 
Imorgon har jag planerat en syster dag, ska möta upp Kaisa i stan för att luncha för att sedan åka hem till mormor och morfar en sväng. Imorgon är det även bara en vecka kvar tills jag tar ryggan och åker!!! Shit, tiden går fort.
Puss och kram!♥

Update om helgen

2018-01-16 14:40:14
Daily Shopping  20 kommentarer
Från Gina Tricot
 
Jag lägger faktiskt sällan upp vad jag shoppar, ja outfits överhuvudtaget. Få börja bli bättre på det ;) Denna topp var i alla fall en utav de jag köpte i Karlskrona häromdagen när jag och Wilma var där. Vi hittade mycket fynd och var även och vaccinerade oss. Jag tog en dos av Hepatit B och en dos av japansk hjärninflammation i vardera arm. I fredags blev det utgång, i lördags var jag hos Stoffe och i söndags blev jag inringd på jobbet för att jobba kvällen. Hoppade även in kvällen igår. Efter det sov Emil här och idag har jag varit på en behandling för min nacke som krabbar. Snart ska jag bege mig mot jobbet då jag ska jobba ikväll också. :)
Puss och kram♥♥
 ´

Backpacking 2018, vi är snart redo!

2018-01-13 17:38:00
Backpacking 2018 Daily Resor  20 kommentarer
 
Att resa, det finns nog inte något som berikar så mycket. Jag har alltid älskat att resa. Att utvecklas som person genom att se sig runt i världen, att göra precis vad man vill, att våga, att inte veta ens hur morgondagen se ut. Det är något speciellt med det. Att träffa nya människor, jag älskar det.
 
Jag, Wilma och Matilda åker från Ronneby (faktiskt) den 29 januari! Vår första destination är Sydney i Australien. Visum är fixat, har bara en vaccinationsspruta kvar, rygga fixad... flyg bokat och boende för de första 4 nätterna är klart. Sedan får vi se vad vi hittar på. Det vi har funderat på är då Sydney i Australien, vidare till Nya Zealand, för att sedan åka till Filippinerna och avsluta med Thailand. Vi funderar på ungefär 2-3 månader, så får vi se, allt kan ju hända, men det är i alla fall den "rutten" och tiden vi funderat på att vara iväg.
Jag är så hypad och spänd! Samtidigt som jag är så nervös är jag så förväntansfull.
Detta kommer bli såå häftigt!!! 
 

Solen har tittat fram

2018-01-10 23:32:37
Daily Natur  19 kommentarer
 
Nu i en månad har det ju varit så himla tråkigt väder. Jag har ju spenderat mycket tid utomhus på jobbet m.m. och har därför verkligen insett hur tråkigt Sveriges väder kan vara ibland. Grått, regnigt och kallt. Men det kan också även vara mysigt i vissa stunder! Men i början av veckan har det varit fint väder ute faktiskt. Frost men solen har tittat fram.
Dessvärre har jag ungefär varit sängliggandes med feber och förkylning, men är nu på bättringsvägen! Så idag masade jag iväg mig till stan för att träffa Bella och Wilma. Vi lunchade, fikade, hittade lite smått och gott i affärer. Möjsigt. Senare mötte jag och Bella upp Stoffe så gick vi och kollade på Insidious 4. Älskar ju de filmerna! Denna var även väldigt läskig, hoppas det kommer en 5:a. Har nästan precis kommit hem och har tagit en dusch. Nu ska jag snart lägga mig då jag ska åka tidigt imorgon till Karlskrona med Wilma för vaccination och lite annat.
 
Puss och kram!! ♥♥♥♥

Närmre blondin

2018-01-07 22:42:01
Daily It's me Självporträtt  23 kommentarer
 
& faktiskt väldigt nöjd! Jag kände att jag behövde en förändring. Hade fått strikta order från många att inte klippa av mig mitt långa hår, så allt det slitna fick klippas väck och sedan lite uppklippt där fram, vilket var längesedan jag hade nu, tycker det är snyggt. Har börjat gilla det ljusa igen och funderat på det länge, såhär blev i alla fall resultatet hos frissan i torsdags, supernöjd!
 
Herregud vilken vecka jag har haft, en händelserik första vecka på året, men rolig har den varit. 6 dagar jobb i alla fall. Idag har jag haft min sista jobbdag på schema innan sommaren. Har ju jobbat där i över ett halvår nu, känns otroligt. Även om jag kommer tillbaka i sommar så sved det att säga hejdå till mina älskade gamlingar idag. Viissa har blivit som mina bästa vänner, helt sjukt egentligen, att känna sig så uppskattad och ge tillbaka, det är så viktigt. Likadant med mina kollegor, kunde ej fått bättre. Så jag ser så mycket fram emot att komma tillbaka i sommar!!!! & nu då, vad är planen? Mer om det i senare inlägg.
 
Förutom jobb denna vecka har jag hunnit med mycket annat. Luncha med familjen i stan, fika med Felicia, lite reseförberedelser hihi med Matilda och Wilma, frissan, donkendejt med Stoffe, Riverdale tittande med Emil, soffmys med mamma och pappa och liiite sömn på det. Är faktiskt helt slut, har även lyckats bli förkyld och känner mig febrig. Har i alla fall haft en jättemysig kväll med mina kära arbetskamrater Ann-Marie, Emelie och Josse.
 
PUSS och kram på er! Bloggen har fått lida denna vecka, men det kommer bara roligare och roligare inlägg framöver! Kramis ♥♥♥

¡Gott nytt år! ♡

2018-01-02 20:12:00
Daily Festligheter Skoj  29 kommentarer
 
God fortsättning!! Blir det väl mer nu? Hoppas ni hade en grymt rolig nyårsafton. Som ni ser på bilderna hade jag ett väldigt roligt nyår med mina bästa vänner och pojkvän. Fick säga hejdå till ett underbart bra år, 2017, och skåla in det nya året med favoriter! Helt underbart, det kan man ju inte klaga på. Jag tog faktiskt med mig min kamera till Stoffe, tanken var först att Eveline skulle testa den då hon har varit sugen på att köpa en. Men sen slutade det med att alla gick runt och tog bilder, hur kul? Så borde man göra fler gånger. Det blir mer bilder i ögonblicket.
2017 var ett helt fantastiskt år. Jag lärde känna mig själv så mycket mer och hade det grymt roligt. Nu hoppas vi att 2018 blir minst lika bra! En årsresumé kommer. Att Eveline valde att komma hit och fira in det nya året med mig och mina underbaringar var helt fantastiskt. Uppskattade det till tusen och lite till. Bilderna talar mycket för sig själva tycker jag ♥
2018, jag är redo för dig och vad du har att erbjuda!! ♡




Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec