Ask me anything

2015-01-31 19:00:00
Daily  47 kommentarer
Tänkte köra på en frågestund nu! Har inte haft det på ett ganska bra tag. Så fråga vad som helst så svarar jag om några dagar :)

psykpatienterna

2015-01-30 17:20:00
Skoj iPhone  72 kommentarer
 
Tusan vad skoj det har varit idag. Vi lyckades himla bra med vårat "framträdande" och jag lyckades att se helt seriös ut och inte börja skratta. Stoooolt faktiskt haha. Himla nervös var man innan då ändå alla esteter skulle se. Bland det roligaste med detta har ju lätt varit linserna haha. Gick med de i matsalen idag också, var såå himla kul hahah!
Skiiiiitbra jobbat allihop! Detta gjorde vi himla bra, och även resten av klassen såklart i alla grupperna!♡

Duschen när man kom hem var så uppskattad, och det var såå skönt. Man kände sig så smutsig i ansiktet och även i håret när man var påväg hem haha. Nu är mormor och morfar här och vi ska snart äta, mys. Ska senare till Emil, mys det med! Så skönt med helg nu! Ha det fiiint ♡

Nutri Color Creme

2015-01-29 19:03:00
Tips  49 kommentarer
 
Jag mååååste bara tipsa om detta! Min frisör och kompis tipsade om detta och jag tyckte att det lät helt fantastiskt bra så beställde det direkt. Finns lite överallt på nätet. Det är en färgbomb som gör att man slipper färga håret lika ofta. Det är inte färg dock utan en inpackning med aktiva färgpigment. Man får färg direkt till håret (förstärker färgen). Man behöver bara ha i inpackningen i 3 minuter också för att få resultat. Jag brukar dock ha den ungefär i 5 minuter. Jag brukar ta detta 1-2 gånger i veckan.
 
Det finns olika nyanser men jag har "chestnut" och jag känner redan skillnad. Håret känns så himla friskt och även väldigt mjukt och mitt hår har faktiskt blivit brunare. Blev så himla glad när jag fick reda på att detta fanns! STORT TIPS
 
Haha imorgon ska vi visa upp våran "föreställning" i Estetisk Kommunikation för alla esteter. Vår grupp har bestämt att ha temat skräck, och jag ska vara en psykpatient. Ska ha Emelies lucialinne på mig och sitta och gunga i en gungstol med håret framme. Den största utmaningen för mig kommer vara när jag ska stå 1 meter nära publiken och stirra rakt in i ögonen på de, och då får jag inte brista ut i skratt haha. Jag och några andra i min grupp ska även ha linser haha och tusan vilket jobb det var att få in de i mina ögon idag för har aldrig haft linser innan. Haha vi skrattade ihjäl oss och det såg så himla kul ut när vi väl hade de på oss. Jag längtar liiite tills detta är över för har varit ganska nervous. Men vi fixar det, vi är ju kingz, det kommer bli kul!

Efter skolan gick jag in till stan en runda och köpte lite behövliga saker och även två t-shirts på Bik Bok. Har även ikväll pluggat lite matte för har prov på tisdag. Jiiiisses vad långt inlägg detta blev haha!
Kramissssar♥
 

cold outside

2015-01-28 14:57:00
Daily It's me Outfits Självporträtt  63 kommentarer
Tröja: Bondelid (Lager 157) / Jeans: Bik Bok / Skor: Johnny Bulls
 
Dagen idag har varit lite upp och ner hehe. Vaknade absolut på rätt sida och svenska uppsatsen vi hade gick bra! Bättre än vad jag hade förväntat mig då jag trodde det skulle vara himla svårt. Skönt att det är över nu i alla fall :)
 
När jag skulle gå till bussen imorse så hittade jag inte mitt busskort i jackfickan. Hann inte leta utan tog rabattkortet istället. Mamma smsade sedan att en man hade kontaktat henne och han hade hittat det. Jag hade tappat det igår när jag var ute och gick, himla snälla människor det finns! Så kommer få tillbaka det idag.
När jag däremot skulle åka hem så hittade jag inte rabattkortet. Ååååh vad sur jag blir på mig själv! Jag började nästan gråta. Det är helt väck så vi får nu köpa ett nytt rabattkort. 2 jäkla busskort på 1 dygn!!! Trött man blir. Det har säkert fallit ur min jackficka det också. Det enda positiva är ju att mitt skolbusskort blev hittat så man slapp betala det också. Jag får ta och skärpa mig! Är ändå chockad över att det hann gå en hel termin utan att jag tappade mitt busskort i alla fall då jag är lite slarvig med sådana saker ibland.
 
Ikväll ska vi på filmgala på Stenbacka och kolla på lite filmer som Kaisa alla 7:orna har gjort. Spännande och kul. Ha det fint! ♡
 
Förresten! Jag tror att jag ska ha en frågestund snart då det var ett tag sedan. Tycker ni att jag ska det???

katten med en massa energi

2015-01-27 15:56:00
Djur  52 kommentarer
 
Nästan hela dagen har jag spenderat med fina buskatten Tufsiii. Imorse när jag vaknade så mådde jag så illa så jag knappast kunde stå nästan. Vid 8 tiden gick det väck och jag började må bra igen, så har bara vilat hemma idag. Har sett klart på Game of Thrones och det var verkligen ett vackert och kungligt slut! Längtar tills april då de nya avsnitten släpps.
 
Har även varit ute och gått 5 km, och ska ikväll sitta lite med en video till Zimba och Skrållan som jag håller på med ♡ och ska kanske se något OTH avsnitt med o The Originals, bästa.
 
Bilderna är tagna ute när Tufsi satt i fönstret idag igen hihi, sötingen. Blev sur på ljuset dock, aaaja. Många bilder på Tufsi på bloggen nu, hoppas det inte gör något, men hon växer ju varje dag och är så gullig.

Jag saknar sena sommarkvällar och havet

2015-01-26 20:29:00
It's me Åsikter/tankar  37 kommentarer
Oavsett hur mycket jag älskar vintern så saknar jag sommaren.
Jag saknar sena sommarkvällar, och havet.
Jag saknar långa fotorundor vid 9 tiden då solen håller på att gå ner.
Jag saknar att gå runt i klänning och äta jordgubbar när man kommer upp från poolen.
 
ÅH VAD JAG SAKNAR SOMMAREN. ♥
 
 
♥ Annars i detta inlägg vill jag tacka mormor och morfar för några mysiga timmar hemma hos de efter skolan idag ♥

favoritplatsen

2015-01-25 22:20:00
Djur  49 kommentarer
 
Blev två inlägg idag, wiiiho. Hade inga planer på det alls faktiiiiskt (intressant). I alla fall, på bilderna ser ni Tufsi som ligger på sin favoritplats (i handfatet i badrummet). Haha man kan knappast borsta tänderna eller tvätta händerna för att hon är där hela tiden. Såå söt!
 
Nu har jag nästan precis kommit hem från Emil och jag är så himla trött så tänkte kryyyypa ner och sova snart. Hoppas ni har det fint!

firande för två kusiner

2015-01-25 11:20:00
Daily Festligheter iPhone  52 kommentarer
 
Mysig kväll igår då vi firade Maja som fyllt 18 och Oscar som snart fyller 14 år. God mat och skratt, och även fick vi visa våra talanger då vi skulle måla vad vi ville på en tavla till Maja.
 
Nuu ska jag nog kolla på något Game of Thrones avsnitt innan jag ska iväg vid 3 tiden (träna Kaisas lag). Hoppas ni har haft en fin helg 
 

2015-01-24 13:25:00
Fotografier  40 kommentarer
 
En vecka sen idag, tiden går fort. Åh jag saknar Zimba ♡
Inatt har Emil sovit här, har varit väldigt mysigt. Igår tog vi hand om Tufsi som sprang efter oss hela tiden, hihi hon är så söt.
Idag ska jag till kusinerna och fira de. Kommer också bli mysigt! Jag ska förhoppningsvis få köra upp dit också med hela familjen i bilen, hahah undra hur det kommer gå. Kram ♡
 
Sitter även och kollar på denna videon hela tiden. Minns när jag gjorde den, och de båda var vid liv. Alltså jag orkar inte vad jag saknar båda två. Jag kommer aldrig glömma stunderna vi delade tillsammans och de kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.

Vi pratar om Brighton varje dag

2015-01-23 11:45:03
Språkresa 2015  53 kommentarer
åååh vad jag längtar! 15 juni åker jag och Agnes, kommer bli så fantastiskt!
 
Vi pratar om Brighton ungefär varje dag. Letade upp lite fantastiska bilder från we ♥ it och gjorde detta collage, och det är obeskrivligt att vi ska dit i sommar! ♡ Jag längtar såå mycket! En dröm som kommer bli sann.

latest from my iphone

2015-01-22 18:06:16
iPhone  44 kommentarer
iPhone 6 // VSCOcam
den tredje bilden är lappen som jag skrev till Zimba och la i hennes grav. ♥ Sista bilden är ifrån när jag gick till bussen igår på morgonen, och det var såå vackert.
 
Efter skolan gick jag in med min fina vän Amanda till stan. Vi kollade nog ingenting i affärer utan gick och pratade hela tiden. Vi åt även på pastaco och herregud vad vi hade mycket att prata om. Min fina vän, som jag känt sedan jag var 4 år haha! Vi är så knäppa tillsammans och det är så roligt 
Inatt börjar TVD igen, äntligen. Åååh ♥ Blir nog lite Game of Thrones tittande ikväll också. Har bara någon säsong kvar snart, himla bra och spännande! Kram

I kylan

2015-01-21 15:34:00
It's me Självporträtt  54 kommentarer
 
Idag är det en så mycket bättre dag. På idrotten idag var det avslappning i ungefär 5-10 min, och jag somnade haha och vaknade över att Agnes började kittla mig, var ganska kul. Var så himla trött.
Har även kollat på musikarna i vår klass som har haft konsert både igår och idag. Tusan vad duktiga de är! Vilka talanger.
 
Igår kom snön! och det var så vackert igårkväll ute och även imorse när jag gick till bussen. Men när jag kom hem hade det töat bort så det var inte lika fint längre.... men gick ändå ut och fotade.
Ni får ha det så bra, och tack fina ni igen för eran omtanke hela tiden ♡

I väntan på bättre tider

2015-01-20 15:26:00
It's me Självporträtt Åsikter/tankar  42 kommentarer
Världen känns mörk. Helt plötsligt känns den ensam. Samtidigt som jag känner raka motsatsen.
Den känns förvirrande just nu, så mycket tänkande.
Jag känner två stora tomrum i mitt liv där något jag brydde mig om brukade vara.
Jag känner en tyngd i huvudet. 
 
Någon frågade mig hur det var att förlora någon man älskar. Jo det var som att känna all hugg jag någonsin känt i hjärtat på en och samma gång.

Ni vet, när man älskade något så djupt så är det inte lika lätt att släppa taget som det är att släppa en sten rakt i marken. Så svaret på min fråga är att det är svårt, jobbigt, väldigt jobbigt. Jag väntar på bättre tider, och jag vet att de kommer när jag minst anar det.
 
 
Tack för er omtanke <3

Zimba kämpade in i det sista

2015-01-18 20:10:00
Djur Åsikter/tankar  74 kommentarer
Jag känner mig tom och ledsen. Fan. Aj mitt hjärta.
 
 
Jag minns dagen så väl. 16 juli år 2010. Inne hos grannen hittade vi en liten katt som hade sprungit bort/rymt. Hon hade fästingar och hade blivit slagen, hon var så smal, så rädd. Men trots detta var hela hon så fin. Hon var så vacker, ömtålig. Ögonen som var knallblå och glittrade som slipade diamanter, och pälsen som var vit. Jag blev tagen, bland det vackraste jag sett.
Vi valde att ta hand om henne och döpte henne till Zimba. Två dagar efter hittade vi ägaren. Under de två dagarna blev vi så fästa vid henne, och självklart var det samtidigt jobbigt och bra när vi hade hittat ägaren. Det visade sig att Zimba nästan var 13 år och döv.
 
 
Det var den 10 april 2011. Mer än ett halvår hade gått. Vi hade tänkt på henne väldigt ofta. Ägaren knackade på vår dörr och berättade att de hade skaffat en hund som inte passade bra med Zimba. Man såg på Zimba, hon var så smal och det såg inte ut som att någon hade tagit hand om henne alls. Vi fick frågan om att ta hand om henne, annars skulle de avliva henne. Svaret för oss var självklart, och vi lovade att ta hand om henne om det skulle funka bra med Skrållan. Självklart funkade det.
Vi trodde inte att hon skulle leva så länge då hon nästan var 14 år, birma, och döv. En birma lever oftast inte så länge. Krigare hon.
Det blev några veterinär besök det året. Något i början då hon inte mådde bra när hon kom till oss, och även senare på året då hon fick öroninflammation. Men hon krigade på, och blev bara "tjockare". Det var så härligt o se. Hon var frisk.
 
Zimba, jag kommer ihåg hur du har galopperat i hela huset. Från ena änden av huset till den andra. Hur Skrållan har kollat på dig som du inte har varit redig haha. Hur du och Skrållan har legat jämte varandra och nosat på varandra. Hur ni har varit kompisar. Jag kommer ihåg när vi duschade dig för första gången. Hur du har hoppat upp till mig i min säng och lagt dig på min mage. Hur du alltid på sommaren låg vid fönstret som var öppet på nätterna. Hur man alltid har fått fylla ditt "lilla badkar" med vatten i badkaret. Hur vi har hittat dig på de konstigaste ställena hemma i huset. Jag kommer ihåg hoppet du gjorde varje dag när man kom bakom dig och du blev rädd då du inte hörde. Hur du har hoppat upp till en i sängen när man ska sova. Hur du alltid låg och kollade på oss när vi satt i vardagsrummet och kollade på tv. Hur du alltid la dig på mina läxböcker när jag pluggade. Hur du och jag har legat med ansiktena mot varandra och tillsammans kollat på TV. Hur du har smitit ut på sommaren till skogen men ändå hittat hem då du var en innekatt. Hur du på vår vita bänk ute i trädgården alltid har legat på sommaren i flera timmar. När jag har hittat dig längst in i min garderob och håret från din päls är nu när jag kollar fortfarande kvar.. Hur du den sista tiden låg i flera månader i mitt rum på min stol och sov nästan hela dagarna. Hur jag har fått sätta mig i sängen med datorn då jag inte hade hjärta nog att flytta på dig från stolen.
 
Den senaste tiden somnade jag och Zimba tillsammans. Jag somnade medan jag tittade på henne, och hon tittade på mig. En kväll låg jag i någon timme med lite lyse i rummet och bara kollade på Zimba. Så vacker. Är så glad med henne, tänkte jag. När jag kom hem från skolan varje dag så log hon i min stol. Jag vaknade på nätterna den sista tiden över att hon kom och la sig bredvid mitt huvud, och vaknade av att hon låg kvar.
 
När Skrållan dog kommer jag ihåg hur du nosade på luckan, hur du letade i hela huset efter henne. 
Jag kommer ihåg när det var jag och Skrållan, och sedan var det du och Kaisa. Tillsammans blev vi ett. Vi var ett dreamteam på högsta nivån.
Jag minns även när Tufsi kom. När du sista tiden visade för henne att det var du som ägde huset. Precis så som Skrållan visade för dig när du kom. Jag såg så mycket Skrållan i dig på sista tiden. Ni var så lika på något vis. Skrållan och du hade så roligt tillsammans, och även du och Tufsi. När du och Tufsi lekte så tänkte jag på Skrållan, tänk om hon levt, vad ni alla tre hade haft roligt tillsammans.
 
 
Det var den 20 november 2014. Zimba hade börjat blöda i oktober men gjorde det nu igen, och började gå konstigt. Hon blev bara smalare och smalare för varje dag och hon kräkte ut medicinen hon fått i några veckor. Vi åkte till veterinären och fick reda på att hon hade problem med magen. Njurvärdena var högre än vad de skulle vara. Njursvikt. Precis som Skrållan. Jag blev arg, ledsen, och trött. Båda mina katter jag haft så länge hade fått samma jävla skit, tänkte jag. Jag trodde nästan det värsta, då Skrållan dog direkt pga det.
Zimba fick speciell kost och smärtlindring. Hon var gammal, hon hade haft bra år hos oss. Jag trodde detta var slutet för Zimba. Jag hade fel, för hon blev bättre i några veckor och under julen.
 
 
Klockan var 12:07, 17 januari 2015Vädret var så fint men världen kändes så mörk. Veterinären ringde tillbaka då vi hade sökt de. Dagen innan hade jag varit med Zimba hela kvällen då vi hade legat i soffan på vårat ställe tillsammans och kollat på tv. När vi skulle gå därifrån skulle hon hoppa ner. Hon kunde knappast det och halkade. Hon gick konstigt och började bete sig så som Skrållan gjorde sin sista tid. Vi kunde inte göra något. Under dagen fick hon vara i badrummet men försökte ändå gå in till mitt rum och lägga sig i ett hörn för att vara själv. Innan vi åkte till veterinären så tog jag henne i min famn och gick till stolen i mitt rum och sa "denna stol kommer alltid vara din".
 
Om vi inte skulle åka till veterinären så skulle hon bara tyna bort. Hon var så smal och hade gått ner 300 gram. Veterinären sa att hon såg en enorm skillnad på Zimba sedan vi var där sist, och det var inte positivt. Vi hade gjort allt, verkligen. Vi kunde inte göra mer. Njurarna hade lagt av helt. Hon kämpade verkligen in i det sista.
 
Vi valde att låta henne få somna in. Det var bland det jobbigaste jag varit med om. När vi alla stod där och klappade henne medan hon höll på att somna in. Jag satt ner och kollade henne in i ögonen. Hon kollade in i mina. Jag såg hur de sakta blev tyngre och tyngre. När hon sedan tog sitt sista andetag så stog vi alla vid henne. Klockan var 13.56. Det var så jobbigt för oss alla. Hennes ögon var öppna när hon var helt borta och det var så jobbigt o se, samtidigt som hon somnade in väldigt lugnt och hon visste att vi var med henne.
Hon ligger nu begravd jämte Skrållan, och en bit av deras hår ligger i samma ask. ♡
 
 
Hon dog mitt framför ögonen på oss. Det var tungt men det bästa som kunde ske just då. Jag upplevde Skrållans död igen och därför blev allt så jäkla jobbigt nu igen. Jag minns denna smärta så väl. Det känns som att ens hjärta bara går isär, bara sådär.
Varför gör det så ont? Hur kunde jag förlora något så vackert som henne? Hur kunde jag förlora två bästa vänner på så kort tid? Hur? Hon blev 17 år, och jag är så glad över att hon blev så gammal som hon blev. Men det spelar ingen roll, för det gör fortfarande lika ont. Det känns fortfarande i hjärtat.
 
Tack allihopa för er omtanke. Ni som alltid skriver och hör av er, och tack till Emil som har varit hos mig hela natten och igår. Jag är er alla evigt tacksam, och jag glömmer inte vilka ni är som visar sån omtanke. Det ska ni veta. Det betyder mycket. 
 
Min lilla vackra prinsessa, lova mig att galoppera mycket uppe i katthimlenVaka över mig och familjen varje dag. Stolen på mitt rum kommer alltid vara din plats. Platsen i soffan kommer alltid vara tom, där skulle du varit. Det kommer inte bli detsamma utan dig att ligga i soffan hela dagen och kolla på serier, och kolla vänster, och där ligger inte du. Att somna, och kolla i min stol, den är tom. Helt tom. Det gör ont, så ont. Men jag vet att under detta dygnet har du och Skrållan funnit varandra igen. Lova att aldrig lämna varandra igen.
 
Rest in peace. I will always love you.
8 augusti 1997 - 17 januari 2015

people should fall in love with their eyes closed

2015-01-16 23:20:18
Fotografier Människor  72 kommentarer
 
Kom och tänka på häromdagen att jag sällan fotar porträtt på andra, mest på mig själv haha. Så idag nästan tvingade jag Kaisa att ställa upp på en idé jag hade. Får tacka min syster för tålamodet haha.
 
Vad roligt att inlägget uppskattades igår! Himla roligt. :)
Både igår och idag har jag haft fruktansvärt mycket skoskav så har ibland fått gå utan skor i skolan haha. Men jaa, gick ändå ut och sprang 6 km igår, i regnet och blåsten. Var faktiskt väldigt skönt!
 
På fredagar går vi till halv 4 och jag tycker det är ganska segt, men det funkade ändå idag haha för vi har himla roligt.
Ikväll blev jag vääääldigt sugen på chokladbollar så det har jag bakat. Har även kollat på Game of Thrones och fangirlat åt nya promon för de kommande avsnitten av TVD. Delena ooomg!? Blev så chokad faktiskt, alltså OTP♡♡ Har även myst väldigt mycket med Zimba. Hon har börjat gå precis som Skrållan gjorde sin sista tid och hon blir bara mer mager för varje dag. Vi har gjort och gör allt, men vill inte se henne lida..

VÄLJ ESTET!

2015-01-15 21:15:00
Tips Åsikter/tankar Övrigt  50 kommentarer
Fick en fråga häromdagen om jag kunde skriva lite om gymnasiet/min linje. Självklart! Har själv haft tanken på att göra det länge då 99:orna ska välja snart.
Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där man får uttrycka sig själv ur sitt eget perspektiv. Man kan göra linjen till vad man vill helt enkelt. Mycket självständigt arbete och varje individ utvecklas på sin egen nivå.
 
Som många av er vet så går jag inriktning media, som jag mest valde pga fotografering och redigering. Jag tycker om att vara kreativ och älskar att skapa. 
Första intrycket var helt fantastiskt och så har det fortsatt. Sammanhållningen i klassen är väldigt bra, och speciellt om man jämför med högstadiet, jag har märkt en enorm skillnad. Lärarna är himla bra, bra ämnen, och alla vågar bjuda på sig själva. That's my favorite kind of people!
 
De kurser vi har i 1:an inom media är Foto 1 och Digitalt Skapande. På fotolektionerna fotar vi såklart. Varje lektion har vi nästan alltid börjat med något nytt, och första gången var vi ute och fotade svartvitt. När jag ser tillbaka på de första veckorna så var det mycket grunder, som slutartid, bländare, olika ljus osv. För mig har det varit mycket repetition hittills, men det har också varit lärorikt för mig ändå att repetera.
Digitalt Skapande har vi skapat digitalt. Det är lite mer som en utmaning faktiskt men precis som där har det för mig hittills varit mycket repetition. Man får Photoshop på sin skoldator gratis av skolan men här sitter vi på de stora datorerna och jobbar. Vi har t.ex skapat cd-omslag, och nu håller vi på med lite film.
 
Vi har även lektionen Estetisk Kommunikation, och den kursen har man bara nu i 1:an fast med hela klassen. Där har vi hållit på med olika projekt. I början gjorde vi ett barnkalas till kulturnatten som blev väldigt lyckat och var himla roligt. Vi lärde känna varandra väldigt mycket då och lärde oss att samarbeta tillsammans. Nu jobbar vi i olika grupper och ska fixa en liten "föreställning" tillsammans. Vår grupp har valt att ha temat skräck så det kommer ju bli spännande o se vad vi kommer fram till haha.
 
I 2:an och 3:an väljer vi 2 programfördjupningar och ett individuellatval. Jag är nog ganska säker på att jag kommer välja Matte 2 och Foto 2 som programfördjupning men vet inte riktigt på individuellt val ännu. Men det får man mycket information om i skolan. Är väldigt taggad på foto 2 då jag säkert kommer få göra lite mer utmanande saker!

Sen går det massa löjliga rykten om Estet att vi glider oss igenom skolan och går på dagis. DET ÄR INTE SANT! Många människor tror att vi som går estet har valt det för att "slappa oss genom skolan" och ser inte oss som de smartaste. Så går ryktet här där jag bor i alla fall. Då kan ju ni som säger det kolla på DENNA bilden först, sen kan ni säg vad ni vill. :) Estet har samma viktiga lektioner som samhälle och de programkurserna. Man lär sig lika mycket och får lika många poäng och allt.
 
~
 
Jag hade inga problem med att välja linje då jag kände att estet var den perfekta linjen för mig. Jag tycker bara att man ska tänka ut vad man tycker om att göra, och kolla vad alla linjer har för olika kurser osv.
Detta program ger en bred utbildning som då ger högskole-behörighet som sagt, samtidigt som man får hålla på med något som man tycker är roligt!
Välj något DU tycker är kul, inte kompisen och inte föräldrarna. Gå din egen väg, det är det viktigaste!
 
Jag hoppas att ni har fått en inblick om detta program, och om ni har frågor om t.ex ämnena vi läser eller vad som helst, så svarar jag gärna!
 
~
Första dagen i gymnasiet haha när vi skulle ta bilder så lärarna kunde lära sig våra namn. Jag var så jäkla taggad på gymnasiet, men kvällen innan hade jag varit fruktansvärt nervös haha. Tänk att det blev så bra!

Naked skin

2015-01-14 22:20:00
It's me Självporträtt  61 kommentarer
 
Onsdag. Skridskor imorse på idrotten och det var hur kul som helst, som vanligt. Lyckan när man hör att man ska åka skridskor nu två veckor framåt på idrotten. Jag älskar att åka, faktiskt ♡ För att inte sluta med att bli helt förbannad på det slitna i håret så åkte jag till frisören och klippte det som nu var slitet, det känns väldigt skönt nu efteråt och jag blev mycket nöjd :). Tänkte sedan köra på lite vardagslyx med mamma och Kaisa och gick och åt på pastaco, och ikväll har jag och Emil slöat. En väldigt bra dag, och nu är man tired faktiskt. Goodnight ♡
 
Tack snälla för alla fina kommentarer om min bild igår. Ni förgyller mina dagar med glädje, tack!

att skapa

2015-01-13 19:12:00
It's me Kreativt  73 kommentarer
 
Blev verkligen inspirerad på fotolektionen idag då jag satt och kollade runt på lite olika bloggar. Så när jag kom hem fotade jag och satt och fixade med denna bilden en liten stund i Photoshop. Vet inte riktigt hur nöjd jag är med resultatet faktiskt.... men tycker den ändå blev ganska häftig och jag lärde mig något nytt.
 
Nu ska jag gå ut på en promenad med mammi. Vi hörs! ♡

färg eller svartvitt

2015-01-12 18:49:57
Djur  62 kommentarer
 
Har blivit väldigt mycket bilder på Tufsi på senaste tiden. Men hon växer varje dag och det är så roligt att se, samtidigt som det var så mysigt när hon var så liten, fast det är det fortfarande dock haha. Hon är ju även fortfarande kattunge.
Meeeen i alla fall, jag älskar de svartvita bilderna på henne men dessa gillade jag även i färg. Vad tycker ni?
 
Idag har jag faktiskt mått lite upp och ner. Kunde ändå gå upp idag, men när jag satt på bussen började jag må dåligt och bli varm. Har känts lite som jag haft feber eller något, men nu är det bättre. Är bara trött. Så när jag kom hem från skolan la jag mig och sov en timme, brukar inte kunna det sådär på dagen. Somnade även i vårt uterum där det är väldigt ljust haha, inte vanligt att jag kan det.
Ikväll var jag ute och körde med papp, och jag testade på lite mörkerkörning. Var en liten utmaning men det gick faktiskt väldigt bra, och jag tycker att jag kommit väldigt långt på bara några veckor. ♥

Kramis

through my iphone

2015-01-11 21:18:34
Daily iPhone  42 kommentarer
HAHA alltså andra bilden! Vi ser helt väck ut, men vi var så himla trötta och stod säkert i badrummet i 20 min och gjorde ingenting haha, sega.

Imorgon börjar skolan igen och jag tycker det är bra (utöver prov, läxor och att gå upp tidigt) och även ganska skönt att komma in i rutinerna igen osv. Ska bli kul att träffa kompisarna igen!
Dagen har idag varit lugn och jag har inte gjort så mycket efter jag kom hem. Mormor och morfar kom hit och vi åt och fikade, mysigt! Ska nog sätta på ett avsnitt av GoT nu och sedan får jag nog ta och sova. Mitt jullov har varit fantastiskt roligt! Kram ♡

Don't lose yourself in your fear

2015-01-10 21:04:00
Daily Fotografier  35 kommentarer
 
Nuuu slänger jag in ett väldigt snabbt inlägg här haha! Måste börja säg att Taken igår var så fantastiskt bra! Den bästa av de alla filmerna. De är bland de bästa filmerna någonsin faktiskt! Liam Neeson, vilken kung alltså!!
 
Idag har dagen varit great. Började dagen med att köra lite med papp och det gick väldigt bra idag! Har sedan resten av dagen varit med min vackra vän Vilma. Åh vad jag tycker om henne, och det är så skönt att vi verkligen kan prata om allt och vi har alltid så roligt. Oavsett hur länge vi har varit ifrån varandra så känns det alltid så bra när vi träffas igen. Vi krigade i stormen (både sprang, och gick baklänges haha) till Kvantum för att köpa B&J haha och var genomblöta när vi kom hem. Ikväll har vi kollat på The Other Woman och haft det jätteroligt! Tack för att du finns ♡
Nu ska jag till Emil och sova där inatt ♡♡♡♡♡♡
Tack för alla fina kommentarer om mitt hår! Kram

så var man brunett again

2015-01-09 18:16:40
It's me Självporträtt  86 kommentarer
 
Jag trivs så mycket bättre i det bruna. Färgade även över de ljusa slingorna där framme. Dock blev det ändå lite ljusare slingor i huset, men jag tycker det blev fint ändå och trivs bättre när det är mörkare där framme också! ❤ Tusan vilket väder det har varit idag också, mörkt hela dagen. Så reflexskärmen fick åka fram.
 
Har ju dåå varit ledig. Vi fick kompledigt pga öppet hus och lite andra grejer. Väldigt skönt faktiskt, så börjar på måndag istället. Har nästan hela dagen bara vilat framför Game of Thrones. Jag är just nu på åttonde avsnittet och tycker det är väldigt bra, man blir så fast! Såg även en massa One Tree Hill avsnitt igår. Herregud vad jag älskar den serien!
 
Har precis ätit thaimat med mamma och pappa, sååå gott! Ikväll ska jag in till stan och se bio (TAKEN 3, som man väntat!!) med Ida, Emil, Lisa, Malou, Sanna, Hampus, Vilmiz, Mandiz och Albin. Kommer bli asfettttt!

2015-01-08 18:25:00
Djur  56 kommentarer
 
~
 
Heeeeej alla finisar. Åkte in till stan idag med Ida och denna gången var de iiiinte någon fail, wiiiho. Vi åt gott på Esters och gick runt lite. Fick med mig hem lite behövliga saker som t.ex smink. Hämtade även färg hos frisören och har nyss färgat håret bruuunt igen. Blev väldigt nöjd! Bild imorgon blir det säkert!
Ikväll ska nog jag och familjen börja kolla på Game of Thrones hihihi som verkar jättebra. Ha det fiiiint! 
 
~

Sveriges konstiga väder

2015-01-07 17:20:00
Natur  57 kommentarer
Naturen ute just nu är inte så fin tycker jag inte haha, såå nä man vet inte riktigt vad man ska fota på. Det snöade dock imorse men har gått bort lika fort.
 
Jag och Emil gick upp tidigt idag och fy tusan vad jobbigt det var för vi var så trötta haha. Man blev ju då i alla fall väldigt glad när det snöade! Var ungefär en kvart bara hos tandläkaren där jag hade tid. Gick sedan till mormor och morfar där vi fikade, pratade och hade det mysigt!
Ikväll tror jag det nya PLL och massa One Tree Hill tittande förhoppningsvis eller någon film med familjen. Fååår se! Ha en bra kväll ❤
 
AAAA JUSTE! ATT JUSTIN HAR BLIVIT MODELL FÖR CALVIN KLEIN? OCH BILDERNA????:):)*pistol symbol* man dör lite??

skridskor är alltid lika roligt

2015-01-06 17:30:00
Daily Människor Skoj  42 kommentarer
 
Var i Mörrum och åkte skridskor någon timme i förmiddags med Nathalie, papp och Kaisa. Alltid lika roligt! Älskar att åka skridskor och har gjort det sedan jag var liten då pappa började lära mig och Kaisa att åka. För första gången tog jag med mig kameran också :)
Nathalie hängde sedan med oss hem och vi har bland annat suttit och kollat på massa gamla videos och dött lite hahah, så roligt att träffa min fina vän igen. Det var ju oftast vi två som filmade från min mobil på t.ex svenskalektionerna. Kollade även på massa videos från avslutningsmiddagen och åååh, saknar! 
 
Har även idag varit ute och kört lite här i Asarum med papp. Varje gång är en utmaning men det är väldigt roligt! Ska ikväll sova över hos Emil♡
Ha det fint allihop ♡♡♡♡♡

vi ba WHAT?

2015-01-05 23:38:00
Daily iPhone  26 kommentarer
iPhone 6, vscocam ❤
 
Åkte i förmiddags in med Ida in till stan för att först äta thai och sedan gå runt lite. Alltså thaimat ♥♥♥♥♥ man tröttnar aldrig! När klockan i alla fall var 1 så tänkte vi gå runt några timmar i stan. När vi gick till Bik Bok så sa de att de skulle stänga.. vi ba WHAT? När vi sedan gick ut så var alla affärer stängda. Vilken fail hahah! Vi stod och skrattade väldigt länge åt detta samtidigt som vi tyckte att det var löjligt att de stängde så tidigt (trots att det var trettondagsafton haha). Vi hade ingen aning om att de skulle stänga så tidigt faktiskt haha. Aja, vi gör ett nytt försök på torsdag!
 
När jag kom hem så kom Emil hit. Vi kollade bland annat på film, och vi såg The Babadook. Den var faktiskt väldigt bra, väldigt psykande!
Imorgon ska jag äntligen träffa min efterlängtade Nathalie. Det var himla längesen vi sågs. Vi träffades på bussen och pratade i 5 minuter på lucia och innan dess var det höstlovet vi syndes senast. Vi ska i alla fall åka skridskor, our thing haha. Kommer bli väldigt kul! Jag ska senare ut och köra med papp, och träffa Emil framåt kvällen och sova där, vi har 7 månader imorgon :):)
 
ps: har lagt in en "tillbaka till toppen" knapp här på bloggen. Kolla till höger! brukar själv uppskatta det hos bloggar.
HA DET FINT FAVORITER ♥♥♥♥♥♥

8 sanningar om moi

2015-01-04 22:20:00
It's me Listor  48 kommentarer
 
Jag spiller väldigt ofta
Ibland kan det vara riktigt pinsamt. Jag spiller ofta på kalas, hemma, och ja överallt. Väldigt många jag känner vet om detta och skrattar bara varje gång, de är inte förvånade haha.. Jag har till och med spillt på min kamera när jag åt kebab så "knapparna" är helt sega nu, något jag verkligen är besviken på mig själv för. Ofta när jag köpt tröjor har jag direkt spillt på de, och det har inte gått bort. Hmmm, att kasta pengarna i sjön.
 
Jag älskar att sjunga (FULT)
Jag älskar det verkligen, och sitter i skolan och sjunger över hela korridorerna, sjunger hemma, i duschen (standard), överallt. Speciellt till Ed Sheeran - Give Me Love. Jag älskar också att sjunga mitt fulaste, haha så dåligt. Ida får panik på mig i skolan.
 
Jag tvättar händerna väldigt ofta
Varje gång jag ska röra min mobil nu för tiden så går jag och tvättar händerna. Om jag bara har ätit (med kniv och gaffel) så går jag och tvättar händerna. Jag klarar inte av om mina händer blir allt för flåtiga om jag ätit eller gjort något, utan springer direkt och tvättar de. Mest är det för att jag ska röra min mobil, haha. 
 
Jag har börjat bli rätt rastlös
Missförstå mig inte nu! Jag älskar att slappna av och ta en dag ledigt utan att göra någonting. Att bara sitta och kolla på serier en hel dag gör jag mer än gärna. Men det kan gå några timmar och sedan börjar jag tröttna... Kan vara för att jag de senaste åren har gjort något hela tiden, så jag har inte vant mig riktigt vid att inte göra något. Detta måste jag bli bättre på, att vila. Det har de senaste månaderna inte gått en dag då jag bara suttit hemma en hel dag. Som idag har jag vilat mestadels av dagen, men åkte ikväll till Lisa och Clara för kände att jag verkligen ville göra något och för att jag saknade de såklart, vi hade det väldigt roligt!
 
 
Jag gillar inte godis
LÄNGRE. Jag har tröttnat på det och har därför gjort det som ett nyårslöfte detta år. Innan åt jag så himla mycket godis och det var inte bra för min hy, tänder eller något. Jag tror faktiskt att jag kan klara mig utan godis!
 
Jag vill alltid ha det varmt
Denna sanning kom faktiskt Ida på. Men det är sant. Jag vill gärna ha det varmt när jag ska sova, och på tal om Ida så ligger jag med 3000 filtar i hennes rum. När klasskompisarna frågar om att öppna fönstret i skolan så blir det ett stort fete nej från min sida haha om det verkligen inte är för varmt.
 
Jag gillar kanterna på kladdkakan mest
Denna sanning kom Ida också på haha. Jag må nog vara den enda som gör detta. Anledningen kan vara att jag tycker det oftast blir för "kladdigt" i mitten haha och för att jag alltid vara ett lite mindre fan åt choklad. Jag älskar kladdkaka! Även choklad, beror på vilken bara...
 
Jag är vänsterhänt
De flesta säger "ÄR DU" när de märker eller får reda på detta. Men yazz, är en stolt en ;) Dessutom så är Justin också det.. Men jag klipper sax med höger hand, och spelar fotbollen som mest med högra foten osv.
 

Rest day

2015-01-03 17:45:00
Daily Natur  57 kommentarer
hmmm.. liiiite trist ute nu. Hoppas det vräker ner snö snart!
 
Gick upp lite i tid idag och åkte in till stan en liiiiten stund med Emil, mamma och pappa. Resten av dagen har vi bara vilat här hemma. Jag var även ute en liten stund med Tufsi innan i koppel, haha alltså hon är för galen. Nu tänkte jag sätta på några avsnitt av One Tree Hill. Denna veckan har jag haft fullt upp och behöver därför ta det lugnt ikväll, så det känns braaaa. Kram❤

she is beautiful

2015-01-02 20:34:23
Djur Fotografier Natur  48 kommentarer
fina Tufsi ♡

Dagen har bestått av Ida, Emil, övningskörning, och släkträff. Jag körde 4 mil idag, gick faktiskt väldigt bra! det är så himla kul! Att träffa släkten hemma hos mormor och morfar var väldigt mysigt också och vi åt god mat och fika. Nu är Emil här och ska sova här inatt, mysigt det med! Ha det fint, kram ♡
 

Gott nytt år! ✫

2015-01-01 20:19:01
Daily Festligheter Människor Skoj iPhone  49 kommentarer
 
LYCKAD NYÅR! Jag spenderade denna fantastiska kväll med några av de bästa människorna som existerar. Jag använder ordet tacksam väldigt ofta men tack som fan för att ni finns. Jag firade nyår med Ida, Emil, Albin, Lisa, Malou, Amanda, Vilma, Sanna och Clara. Vi hade så himla roligt! Körde massa lekar och hade dunk, och sprang runt som ett tåg runt hela huset haha, himla roligt. När klockan slog 00.00 stod man där med dessa fantastiska människor och tänkte att livet är för jävla härligt om man har människor som dessa bredvid sig.
 
Sov sedan över hos Emil och vi gick inte upp förrän typ lite innan 2 idag, sega haha. Har vandrat hemma sedan här hemma i mina goa myskläder och inte gjort någonting. Har varit så himla skönt! Just nu är Ida här och ska sova här inatt. Vi hittar nog på något kul som alltid, haha ;)
 
En kväll värt att minnas igår! 
Jag hoppas att ni hade en jättebra nyårsafton igår och att ni också fick en perfekt start på det nya året. Gott nytt år! ✫




Ida Lindborg
Hej! Vad roligt att du har kikat in på min blogg. Jag heter Ida och är 20 år gammal. Jag bor i Karlshamn men studerar sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, vilket är mycket roligt och intressant. Jag älskar att umgås med nära och kära, uppleva nya saker, festivaler, festa och att resa. Jag är väldigt envis, målinriktad och sprallig. Häng med mig i min vardag fylld med bilder!







2009
Jan, Feb, Mars, April,
Maj, Juni, Juli, Aug,
Sep, Okt, Nov, Dec